Απεργία στον Κοτσιάτη - Αυξημένους κινδύνους καταγγέλλουν

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχεται την Παρασκευή το προσωπικό του Δήμου Λευκωσίας που εργάζεται στον σκυβαλλότοπο του Κοτσιάτη, ύστερα από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, σκοπός της δίωρης στάσης είναι η έντονη διαμαρτυρία του προσωπικού για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας που έχουν δημιουργηθεί

στο χώρο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων πληρότητας, έλλειψης χώματος για επίχωση των σκυβάλλων, τη δυσκολία διαχείρισης του χώρου, καθώς και του αυξημένου κίνδυνου ανάφλεξης. Επίσης, το προσωπικό αγωνιά για τις θέσεις εργασίας του καθότι μέχρι τώρα δεν τους έχει αποσαφηνιστεί το μελλοντικό καθεστώς εργοδότησης τους με το κλείσιμο του χώρου στον Κοτσιάτη.

Σημειώνεται επίσης ότι ο χώρος αυτός έπρεπε ήδη να έχει από καιρό αναβαθμιστεί, πλην όμως το Συμβούλιο ΟΕΔΑ, ως ο υπεύθυνος οργανισμός διαχείρισης αποβλήτων, δεν έχει ακόμα αρχίσει τη λειτουργία του, αλλά ούτε και υπάρχει στον ορίζοντα άλλη διαφαινόμενη λύση, δεδομένου ότι η εκτροπή ποσοτήτων σκυβάλλων προς την Κόσιη για αποφόρτιση του Κοτσιάτη δεν έχει υλοποιηθεί.

Αναφέρεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας, ως ο διαχειριστής του χώρου, δικαιολογημένα δεν μπορεί να προβεί σε καμία αναβάθμιση του χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ολικού κορεσμού και πληρότητας με ταυτόχρονη πιθανή επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

«Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι και η ενέργεια του Δημάρχου Λευκωσίας, ως διαχειριστή του χώρου, να ζητήσει τη συνεχή παρουσία πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων από τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση», αναφέρεται.

Οι τέσσερεις εργαζόμενοι στον χώρο θα κατέλθουν σε δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτήν του Δημάρχου αλλά και των γύρω κοινοτήτων, απαιτώντας άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης αυτής στάσης δεν θα επιτρέπεται η απόρριψη σκυβάλλων στο χώρο και παρακαλούνται οι δήμοι και κοινότητες, αλλά και ιδιώτες, να αποφύγουν την έλευση των οχημάτων τους στο χώρο τις ώρες αυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα