Ανόρθωση: Έχει τεράστια κίνητρα ενόψει Δόξα

Διάχυτη είναι η σιγουριά και η αισιοδοξία στις τάξεις της Ανόρθωσης, ότι αν στον αγώνα της Δευτέρας με τη Δόξα στο Μακάρειο στάδιο παρουσιάσει η ομάδα το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, όπως στις τελευταίες αναμετρήσεις, τότε θα πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Επομένως, αυτό που πρέπει να πράξουν οι ποδοσφαιριστές του Ρόνι Λέβι είναι να παρουσιαστούν απόλυτα προετοιμασμένοι. Φυσικά ο Ισραηλινός προπονητής δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τους ποδοσφαιριστές του. Καθημερινά τους τονίζει ότι πρώτον η Δόξα εντός έδρας είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, με τις

μεγάλες θεωρητικά ομάδες να δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό και δεύτερον ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λαβωμένη.

Ο στόχος στον αγώνα της Δευτέρας δεν είναι κανένας άλλος εκτός από τους τρεις βαθμούς, για να διατηρηθεί στην έκτη θέση της βαθμολογίας μια αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Σίγουρα συγκρίνοντας τις δυο ομάδες τη δεδομένη χρονική στιγμή, μπορεί να λεχθεί ότι βρίσκονται σε διαφορετικό ποδοσφαιρικό «φεγγάρι». Η «Κυρία» προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και πολύ καλές εμφανίσεις, που επέφεραν άνοδο στη βαθμολογία και φυσικά μεγάλη βελτίωση στον τομέα της ψυχολογίας. Ακριβώς αντίθετη είναι η κατάσταση στη Δόξα.

Όμως, όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να εμφανιστούν στο γήπεδο, για να πάρει τη νίκη η Ανόρθωση.

Επίσης, απέναντι στη Δόξα η «Κυρία» έχει και ένα έξτρα κίνητρο. Ποιο είναι αυτό; Αν πάρει τη νίκη, θα καταφέρει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα να τρέξει ένα σερί τριών νικηφόρων αγώνων. Μπορεί να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των αγώνων, αλλά έστω και προς το τέλος του πρωταθλήματος η Ανόρθωση πρέπει να το πετύχει.

7-4-0

Η Ανόρθωση στην περσινή της επίσκεψη στο Μακάρειο στάδιο εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τη Δόξα. Ωστόσο, η προϊστορία μεταξύ των δυο ομάδων είναι συντριπτικά υπέρ της «Κυρίας». Συγκεκριμένα από την αγωνιστική περίοδο 2000-01 ως πέρσι αναμετρήθηκαν 11 φορές, με την Ανόρθωση να μετρά επτά νίκες και τέσσερεις ισοπαλίες. Συνήθως απέναντι στη Δόξα σημειώνει και αρκετά τέρματα. Συνολικά έχει πετύχει 34 τέρματα και δέχθηκε μόλις 10. Η μεγαλύτερή της νίκη ήταν την περίοδο 2003-04, όταν είχε επικρατήσει με 10-1.

Τα ίδια δεδομένα

Η προετοιμασία της Ανόρθωσης συνεχίστηκε χθες. Τα αγωνιστικά δεδομένα παραμένουν τα ίδια όπως και τις προηγούμενες ημέρες. Ο Αγκιλάρ πολύ δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση λόγω της θλάσης που αντιμετωπίζει, ενώ σε ό,τι αφορά τον Κολούνγκα έχει ανεβάσει ρυθμούς με τη σημερινή και αυριανή προπόνηση να είναι κριτήριο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο άγραφος νόμος για έναν προπονητή ότι 11άδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Επομένως, πολύ δύσκολα θα το πράξει και ο Ρόνι Λέβι τη Δευτέρα. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Κόπριβετς. Δεξιά στην άμυνα ο Μούρα και αριστερά ο Σάντος. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Ερέρο και Σιβού. Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ως αμυντικό χαφ ο Ζοάο Βίκτορ. Δεξιά στο φτερό της μεσαίας γραμμής ο Ρούμπεν Ράγιος και αριστερά ο Καρλίτος. Τη μεσαία γραμμή θα συμπληρώνουν οι Μίτροβιτς και Οικονομίδης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα