Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή ζητά η EΝΕΛΕΚ

Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ζητά από την Υπουργό Εργασίας η Ένωση Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου Κύπρου (ΕΝΕΛΕΚ), με επιστολή του προέδρου της Ένωσης Γιώργου Ανηλιάδη προς την Υπουργό.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Ένωση συμμερίζεται τη θέση της Υπουργού ότι χρειάζεται μια οριστική ρύθμιση του θέματος προς όφελος της αγοράς, της οικονομίας και των καταναλωτών, ντόπιων και ξένων.

«Στην περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέψουν και θα προβείτε σε επανακαθορισμό των

ωραρίων, παρακαλούμε λάβετε υπόψη την πιο κάτω εισήγηση, που βασίζεται στην έως τώρα κτηθείσα εμπειρία και στα δεδομένα της αγοράς. Πιστεύουμε ότι πρακτικά είναι πιο χρήσιμο και ωφέλιμο, τις Κυριακές τα καταστήματα να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 8 το βράδυ. Ιδίως για το απόγευμα αισθανόμαστε πολύ έντονα, διότι -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες- οι καταναλωτές και οι τουρίστες λόγω της ζέστης, της μεσημβρινής ανάπαυσης και του γεγονότος ότι και η θερινή ώρα έχει μετακινηθεί μπροστά, καθυστερούν να βγουν για ψώνια, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να κλείνουν την ώρα που επιθυμούν να κάνουν τα ψώνια τους και αυτό είναι επιζήμιο και μη εξυπηρετικό. Αλλά και τα πρωινά, πολλοί καταναλωτές, όπως για παράδειγμα για τρόφιμα ενόψει και της ετοιμασίας του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος, επιθυμούν να ψωνίσουν τα χρειώδη νωρίτερα, όπως επίσης στα καταστήματα τύπου DIY να προμηθευτούν τα υλικά που χρειάζονται για να ξεκινήσουν νωρίς τα μαστορέματα στο σπίτι και τον κήπο τους» αναφέρεται στην επιστολή.

Η Ένωση σημειώνει ακόμα ότι ο περιορισμός της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, θα είναι παντελώς επιζήμιος και καταστροφικός, τόσο για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ντόπιους και ξένους, όσο και για τα εισοδήματα του κράτους, τη μείωση της ανεργίας και την αναζωογόνηση της αγοράς, που τόση ανάγκη έχει ο τόπος και η οικονομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα