Σε ποδοσφαιρικό Grekxit επηρεάζεται και η Κύπρος

Το "ναυάγιο" στις συζητήσεις μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας , Σταύρου Κοντονή και του κλιμακίου των FIFA και UEFA με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνη είναι πιθανό να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι πλέον ορατός ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας και

της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, μετά το τέλος της συνάντησης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες θα έβλεπαν με άλλο μάτι το θέμα, εάν η Πολιτεία διέκοπτε όλες τις διοργανώσεις και όχι μόνο το Κύπελλο Ελλάδας. "Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος βίας. Στοχευμένα για το κύπελλο, δεν το βλέπουμε έτσι", τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επεσήμανε: "Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League".

Πιθανό Grexit εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, επηρεάζει σε κάποιον βαθμό και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ των επιπτώσεων είναι και τα εξής:

1. Καμία Εθνική ομάδα, οποιουδήποτε φύλου ή ηλικίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική Ανδρών να αποβληθεί από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική μας ομάδα η οποία έχει κληρωθεί με την Ελλάδα σε περίπτωση αποκλεισμού δεν θα αγωνιστεί.

2. Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματά της Ελλάδας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές, αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ομοσπονδία. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός αγωνίζεται ήδη με συμβόλαιο στη χώρα μας αποκτά απευθείας το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για λύση της συνεργασίας με την ομάδα του.

Αυτό σημαίνει ότι ποδοσφαιριστές όπως οι Γιαννιώτας του ΑΠΟΕΛ και Κουλούρης της Ανόρθωσης οι οποίοι αγωνίζονται δανεικοί από τον Ολυμπιακό Π. και ΠΑΟΚ αντίστοιχα μπορούν μόνο να αγωνιστούν σε ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επίσης ξένοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρτίνες ο οποίος αγωνίζεται στην Ανόρθωση ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς λόγω του Grexit έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος και να μετεγραφεί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα