Θετικός σε Meldonium και Ρώσος πολίστας!

Ο Ρώσος πολίστας Αλεξέι Μπουγκάιτσουκ είναι το τελευταίο μέλος της λίστας των αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί στη χρήση Meldonium.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο 26χρονος πολίστας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που του έγινε στις 18 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο που έγινε στο Βελιγράδι.

Πηγή από την πλευρά του παίκτη σημείωσε στο TASS: «Δεν ήταν μυστικό ότι έπαιρνε Meldonium από τον καιρό που ήταν νόμιμο. Την τελευταία φορά που το πήρε ήταν τον Οκτώβριο, όταν

και ήταν νόμιμο. Το ποσοστό συγκέντρωσης του φαρμάκου στον οργανισμό δείχνει ότι η τελευταία φορά που το πήρε ήταν τον Οκτώβριο».

Ο Μπουγκάιτσουκ αρνήθηκε να δώσει δεύτερο δείγμα, στέλνοντας μια επιστολή στη FINA στην οποία εξηγούσε την κατάστασή του. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τον απέβαλλε από όλες τις διοργανώσεις μέχρι να βγει η απόφαση για την περίπτωσή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το θετικό του δείγμα, ο Μπουγκάιτσουκ, όπως και όλη η Εθνική Ρωσίας εξετάστηκε δύο φορές για φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα