Ανησυχίες Γ.Περδίκη για "άκρατο ενθουσιασμό" στο κυπριακό

Για έναν άκρατο ενθουσιασμό έκανε λόγο ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, μιλώντας μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί επιτέλους όπως είπε, φαίνεται να υπάρχει συνομιλητής από την τ/κ πλευρά. "Δεν αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά οι πραγματικότητες, υπάρχει ένας αστιγματισμός που χαρακτηρίζει την προσέγγιση της δικής μας ηγεσίας", δήλωσε.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε “ελλειπέστατα και καθόλου προωθημένα” τα ΜΟΕ της δική μας πλευράς, λέγοντας ότι έθεσε ο ίδιος το θέμα της Αμμοχώστου, που δεν θα πρέπει

να θεωρείται ΜΟΕ – όπως είπε – αλλά μέτρο διαπίστωσης της καλής θέλησης της Τουρκίας, εφόσον υπάρχουν ήδη αποφάσεις και συμφωνίες που πρέπει να τηρηθούν. Το ίδιο αφορά και τους εγκλωβισμένους, συνέχισε, που δεν είναι θέμα που θα πρέπει να ξανασυμφωνηθεί, διερωτώμενος γιατί πρέπει να ενταχθεί στα ΜΟΕ.

Εγειρε, είπε, στη συνεδρία και το θέμα του ζεύγους των Τ/κ με την κυπριακή σημαία στην Αμμόχωστο, που δικάζονται παράνομα στα κατεχόμενα και αποδεικνύει – όπως ανέφερε – ότι το πάνω χέρι εξακολουθεί να έχει ο τουρκικός στρατός, ενώ έθεσε θέμα γιατί δεν άνοιξαν τα οδοφράγματα στα Κόκκινα και το Πυρόι, όπου εμπόδιο φέρεται να παραμένει ο τουρκικός στρατός, ενώ αυτά συζητούνται από το 2006.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη ήταν σύντομη και γενικόλογη η ενημέρωση της οποίας έτυχαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η συζήτηση αναβλήθηκε σε μια επόμενη φάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα