Πρ.ΔΗΚΟ: Έχουμε ενστάσεις με ΜΟΕ που υποβαθμίζουν την ΚΔ

O Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με μέτρα που έχουν στόχο την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Ευχήθηκε να του δοθεί σύντομα η ευκαιρία να εξηγήσει με λεπτομέρεια τις ενστάσεις που έχει το κόμμα του “για πράξεις και ενέργειες που έχουμε δυστυχώς διαπιστώσει ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Μιλώντας μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για το ποια μέτρα εννοεί και είπε πως θα ήθελε να

αναφερθεί σε αυτά πρώτα στο Εθνικό Συμβούλιο, παρατηρώντας ότι περιλαμβάνονται μέσα στις εισηγήσεις που έχουν γίνει.

Ο ΠτΔ, ανέφερε, τους ενημέρωσε σήμερα για τη διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών και τα ΜΟΕ σε μια ενημέρωση που είχε τον βαθμό και την έκταση που ο Πρόεδρος έκρινε ότι έπρεπε να είχε, όπως είπε, για να απαντήσει σε ερώτηση εάν αυτό είναι αιχμή, ότι θα ήθελαν ενημέρωση εκ των προτέρων, “πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα σε ό,τι αφορά εισηγήσεις που κατατίθενται και αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Επανέλαβε τη θέση του ΔΗΚΟ ότι εύχεται και ελπίζει οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν στον πολυπόθητο στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, λέγοντας ότι ο στόχος αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λύση που θα απελευθερώνει τον τόπο μας και θα μας απαλλάσσει από τα επεμβατικά δικαιώματα και την παρουσία της Τουρκίας. Μια λύση, συνέχισε, που θα διαφυλάττει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, που θα διασφαλίζει την συνέχιση και την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα