ΑΕΚ: Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό

Ίδια διοίκηση, ίδιος τεχνικός διευθυντής, ίδιο προπονητικό τιμ και ένας βασικός κορμός που συνεχίζει στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τέσσερις πολύ σημαντικοί λόγοι, οι οποίοι, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας ξεκινούν στις 17 Ιουλίου, επιτρέπουν στους ανθρώπους της ΑΕΚ να είναι λίγο πιο χαλαροί ως προς τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του μετεγγρaφικού

σχεδιασμού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάθονται και με δεμένα τα χέρια. Κάθε άλλο. Ο Τσάβι Ρόκα δουλεύει νυχθημερόν στο κεφάλαιο προγραμματισμός και αξιολογεί δεκάδες ονόματα, ενημερώνοντας και τον Τόμας Κρίστιανσεν για τις εξελίξεις.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως φέτος το έργο του Ισπανού τεχνικού διευθυντή είναι πιο εύκολο από το περσινό, αφού σχεδόν τίποτα δεν είναι το ίδιο. Από τη μια γιατί δεν χρειάζεται να κάνει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και από την άλλη γιατί έχει φέτος έχει πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες και αδυναμίες της ομάδας του και γενικότερα για το επίπεδο και τις απαιτήσεις του κυπριακού ποδοσφαίρου. Στα θετικά και το γεγονός ότι ο Τσάβι Ρόκα έχει (ελαφρώς) αυξημένο μπάτζετ στη διάθεσή του για να χτίσει μια ακόμα πιο ισχυρή ΑΕΚ. Η έξοδος στην Ευρώπη και η προοπτική να μπουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία, αλλά και η πώληση του Βάντερ στο ΑΠΟΕΛ, επέτρεψαν στη διοίκηση Άντρου Καραπατάκη να ανεβάσει το ύψος του μισθολογίου για την επόμενη περίοδο.

Που θέλει παίκτες
Ιδανικά, ο κ. Ρόκα θέλει να κάνει λίγες και καλές μετεγγραφές οι οποίες θα ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το ποιοτικό επίπεδο του συνόλου. Αυτό θα γίνει με την απόκτηση ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής. Παίκτες που θα έχουν βασικότατο ρόλο στην ομάδα και οι οποίοι θα προσθέσουν ποιότητα και όχι απλά βάθος στο ρόστερ.
Με βάση τον αρχικό μετεγγραφικό σχεδιασμό, η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα, κεντρικού αμυντικού, μέσου, δεξιού εξτρέμ και κεντρικού επιθετικού, χωρίς να αποκλείεται να προκύψει και περαιτέρω ενίσχυση (ίσως ένας δεύτερος αμυντικός ο οποίος να μπορεί να αγωνίζεται και στα άκρα και το κέντρο).

Keywords
Τυχαία Θέματα