Αναβλήθηκε η συζήτηση για την Λεωφόρο Τσερίου

Σε αναβολή της συζήτησης του αιτήματος του Τμήματος Πολεοδομίας για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €2 εκ. για σκοπούς βελτίωσης της λεωφόρου Τσερίου στο Στρόβολο προχώρησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση του εν λόγω έργου συνεχίζονται, με την Επιτροπή να επιλέγει την αναβολή της συζήτησης καθώς οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Την ίδια στιγμή, επισημάνθηκε ότι τόσο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Μαρίνος Σιζόπουλος όσο και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης επιθυμούν να είναι παρόντες κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Περδίκης κατέθεσε γραπτώς τις θέσεις του.

Στην επιστολή του, ο κ. Περδίκης αναφέρει ότι το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή Εσωτερικών και ότι είναι αντιδεοντολογικό να ληφθεί απόφαση από την Επιτροπή Οικονομικών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εσωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο εφαρμόστηκε σε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν.

Η Επιτροπή Οικονομικών καλείται να δώσει την έγκρισή της για αποδέσμευση €2 εκ. από το άρθρο δαπανών του Τμήματος Πολεοδομίας για βελτίωση της Τσερίου με σκοπό την έναρξη των εργασιών για υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με επιστολή του Τμήματος Πολεοδομίας, το κόστος υλοποίησης του έργου περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη πρόνοια του συγκεκριμένου άρθρου του προϋπολογισμού και η χρηματοδότηση του γίνεται κατά τα 4/5 με κυβερνητική συνεισφορά και κατά το 1/5 με συνεισφορά της τοπικής Αρχής.

Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται ότι το αίτημα της αποδέσμευσης θα αποσυρθεί μέχρι να υπάρξει κατάληξη στις διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων μερών, για να επανέλθει το συντομότερο, δεδομένης της ρύθμισης που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή Οικονομικών ώστε τα αιτήματα αποδεσμεύσεων να θεωρούνται εγκεκριμένα εάν η Επιτροπή δεν έχει λάβει διαφορετική απόφαση μετά το πέρας ενός μήνα από την υποβολή τους.

Το θέμα της βελτίωσης της λεωφόρου Τσερίου εκκρεμεί εδώ και χρόνια ενώ, έντονες αντιδράσεις έχουν εκφραστεί από πλευράς κατοίκων, αλλά και καταστηματαρχών της περιοχής που εκφράζουν ανησυχίες για συνέπειες του έργου στην εμπορικότητα του δρόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα