ΠΕΟ: Κοινωνικά αναγκαία και εφικτή η εφαρμογή του ΓεΣΥ

Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι κοινωνικά αναγκαία και είναι και εφικτή, στη βάση της αρχής ότι ο κάθε πολίτης θα εισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα έχει ίση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας την ώρα που τις χρειάζεται, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.

«Η Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση που κατέληξε σε Νόμο από το 2001, με τις επιλογές της και τις δεσμεύσεις της

απέναντι στα μεγάλα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμφέροντα, οδήγησε τη δημόσια υγεία στην αποδιοργάνωση και την άφησε να καταρρέει και να απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας», αναφέρεται.

Η ΠΕΟ προσθέτει ότι οι αιτιάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν γνώριζε δήθεν την πραγματικότητα, οι προσπάθειες να αποδυθούν ευθύνες και να τις μεταφέρουν αλλού, δεν πείθουν πλέον κανένα.

Είναι ξεκάθαρο, αναφέρεται, ότι οτιδήποτε εκτροχιάζει από την άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ έτσι όπως συμφωνήθηκε, θα αποτελεί απλά φτηνή δικαιολογία.

Προστίθεται, επίσης ότι τα τελευταία χρόνια, η δημόσια υγεία αιμορραγεί και θύμα αυτής της απαράδεχτης κατάστασης είναι δυστυχώς οι ασθενείς και όλοι οι πολίτες που πληρώνουν την αναβλητικότητα και τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα