Αναπτύσσοντας το παραλιακό μέτωπο της Σωτήρας

Ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Αγία Θέκλα,που θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην πλούσια ιστορία της Σωτήρας πριν από πέντε χρόνια, με την αναβάθμισή της σε Δήμο. Μια θετική εξέλιξη που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πάει χαμένη. Τέθηκαν στόχοι, ιεραρχήθηκαν προτεραιότητες και αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες στη βάση ενός πολύ συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σωτήρας, τέθηκε από την αρχή στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Ένα από αυτά, το παραλιακό μας

μέτωπο, συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία που ευνοούσαν την ανάπτυξή του προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Συγκεκριμένα:

• Επενδύθηκαν €424.746 για την ανάπλαση των παραλιών της Σωτήρας και την κατασκευή υπηρεσιών λουόμενων (τουαλέτες, αποδυτήρια, ντους) στις παραλίες Αγίας Θέκλας, Ποσειδώνας και Σειρήνες. Οι παραλίες Ποσειδώνας και Σειρήνες αναμένεται να αδειοδοτηθούν πλήρως προς το τέλος του 2016 και εντός του 2017 να λειτουργήσουν κανονικά.

• Ο Δήμος προχώρησε με την ανέγερση εστιατορίου στην παραλία της Αγίας Θέκλας. Το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο σχεδίαζε την κατασκευή εστιατορίου της ίδιας χωρητικότητας με το σημερινό, το οποίο θα στοίχιζε €789.562. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή των σχεδίων, τα οποία επέφεραν εξοικονόμηση 322%, με το νέο εστιατόριο να κοστίζει μόλις €244.675. Το εστιατόριο αποφέρει ετήσιο ενοίκιο στον Δήμο €42.000, σε σχέση με το ενοίκιο του παλιού περιπτέρου, ύψους €7.000, από το οποίο μεγάλο μέρος παρέμεινε ανείσπρακτο για τρία χρόνια από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Τα έσοδα από την παραλία της Αγίας Θέκλας από €19.734 το 2011 εκτοξεύθηκαν το 2015 σε €158.929, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 805%.

• Ως αποτέλεσμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του Δήμου, το όραμα των κατοίκων της Σωτήρας για ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου γίνεται πραγματικότητα με την ανέγερση του πρώτου πεντάστερου ξενοδοχείου στην Αγία Θέκλα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ιδιωτική επένδυση, αξίας €50 εκατ., η οποία πρόκειται να τονώσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα και να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες της Σωτήρας.

• Με την προώθηση της περιοχής της Αγίας Θέκλας, μέσω διαφήμισης και ενεργειών μάρκετινγκ, έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των επισκεπτών και των παραθεριστών αλλά και των ζευγαριών που τελούν το γάμο τους, είτε στο εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας, είτε σε ένα από τα παραλιακά σημεία τέλεσης πολιτικών γάμων της Σωτήρας, με συνεπακόλουθη ανάδειξη της Σωτήρας ως τουριστικού Δήμου.

Η προσήλωση και η σοβαρότητα με την οποία ο Δήμος Σωτήρας προωθεί το παραλιακό μέτωπο, προσελκύει επενδυτές. Πέραν του πεντάστερου ξενοδοχείου, στα σκαριά βρίσκεται άλλη μία σοβαρή επενδυτική πρόταση, για δεύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων στα όρια του Δήμου, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τρίτο επενδυτή.

Πετύχαμε πολλά, είναι όμως πολύ περισσότερα αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Επιβάλλεται να παραμείνουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Δεν έχουμε περιθώρια να γυρίσουμε πίσω ή να παραμείνουμε στάσιμοι.

*Υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρας

Keywords
Τυχαία Θέματα