"Αν εφαρμοστεί η νομοθεσία, πολλά μέλη μας θα πάνε φυλακή"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ κ. Σπύρος Νεοφυτίδης μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο εξέφρασε την μεγάλη του απογοήτευση αλλά και το θυμό του σε ότι αφορά την έρευνα της FIFPRO για την ραγδαία αύξηση χειραγώγησης αγώνων στην Κύπρο.

Ραγδαία αύξηση ποσοστού χειραγώγησης αγώνων στην Κύπρο!

Οι δηλώσεις του Σπύρου Νεοφυτίδη στο Ράδιο Πρώτο:

"Ένας στους 11 ανά το παγκόσμιο χειραγωγήθηκε για στήσιμο αγώνα. Εδώ είναι ένας στους πέντε. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι οι

περισσότεροι δεν ενημέρωσαν κανένα. Κάποιοι όμως και Κύπριοι και ξένοι που προθυμοποιήθηκαν να μας ενημερώσουν, όταν τους ανακοινώθηκε η διαδικασία καταγγελίας έκαναν πίσω. Με τη νέα νομοθεσία που τροχοδρομείτε, αυτοί που θα την πληρώνουν πολύ ακριβά θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Γνωρίζουν όλοι πάνω-κάτω τι πρέπει να γίνεται και τι όχι. Οι αιτίες και η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχει ο μηχανισμός διαχείρισής αυτή της κατάστασης. Η ερώτηση ήταν γενική, ότι το 18,6 % δήλωσε ότι πλησιάστηκε με κάποιο τρόπο για να στήσει κάποιο αγώνα. Το ειδικό το είχαμε προ τετραετίας που το ποσοστό ήταν στο 4%. Από τέσσερα πήγαμε στο 18%. Κάλιο αργά παρά ποτέ για τα μέτρα που παίρνει η ομοσπονδία. Που είναι το παράξενο ότι υπάρχουν στημένα; Ανώνυμα ερωτηματολόγια, δεν μπορούν επώνυμα να καταθέσουν, γιατί δέχονται απειλές. Τα μέτρα θα εξαλείψουν αυτή τη δικαιολογία όμως. Εντός της ημέρας θα ενημερωθεί και η ομοσπονδία, η έρευνα είναι στην ιστοσελίδα του συνδέσμου. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες συναντήσεις. Προκύπτουν σοβαρά πράγματα. Όπως για παράδειγμα και η εφαρμογή του κατώτατου μισθού. Όλα αυτά δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για χειραγώγηση παιχνιδιών. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να τ' αλλάξουμε. Βάλαμε την περίοδο χάριτος, την οποία επιβάλλουν σε ονόματα που δεν είναι μεγάλα, νομιμοποιώντας το πέρασμα των κριτηρίων της ομοσπονδίας. Είναι εις γνώση των ποδοσφαιριστών που υπογράφουν αυτά τα συμβόλαια.

Αν εφαρμοστεί η νομοθεσία, πολλά μέλη μας θα πάνε φυλακή και οι πρώτοι είναι ποδοσφαιριστές. Αν στοιχηματίζουν διαδικτυακά για την ομάδα, τον αντίπαλο τους και βρεθούν στοιχεία, ναι θα πάνε φυλακή. Τα τελευταία τελεσίγραφα από την ΟΥΕΦΑ θέλω να πιστεύω ότι θα συγκινήσει τους πολιτικούς μας και θ' εγκρίνουν τη νομοθεσία. Το πρώτο μας πρόβλημα είναι η οικονομική ευημερία των σωματείων μας. Με σχεδιασμό όμως και όχι με μπακαλίστικες δουλειές και δουλειές του καφενέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα