Υπό κράτηση μέχρι αύριο για την υπόθεση της Focus o Φόλε

Αύριο Πέμπτη στις 8.30 θα παρουσιαστεί εκ νέου o Μιχάλης Φόλε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παραπομπή σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο, ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που αφορά φερόμενη δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Focus.

Ο Φόλε

εκδόθηκε από τις ρουμανικές Αρχές στην Κύπρο μετά την εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Την Τετάρτη ο κ. Φόλε παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτησή του μέχρι αύριο, που θα παρουσιαστεί για την παραπομπή. Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πελάτης του επιθυμεί να συνεχίσει να κρατείται μέχρι αύριο αντί στις Κεντρικές Φυλακές, στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμειας.

Η Δικαστής διευκρίνισε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δικαστηρίου να καθορίσει το χώρο κράτηση.

Η εισαγγελέας της Δημοκρατίας Έλλη Παπαγαπίου ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος 2 έχει αποβιώσει και ότι για τον κατηγορούμενο 3 αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου στην έφεση που έχει καταθέσει την Παρασκευή.

Είπε επίσης ότι ο κατηγορούμενος 4 έχει ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να έρθει.

Ως φυσικά πρόσωπα κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του, Αθηνά Χριστοδούλου, και ο πρώην σύζυγος της, Ανδρέας Κιζουρίδης, ο Μιχάλης Ζολώτας, ο Κυριάκος Μάγειρας και ο Μιχάλης Φόλε. Κατηγορούμενος ήταν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος απεβίωσε.

Κατηγορούμενες στην υπόθεση είναι επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group - MIG (πρώην Marfin Financial Group - MFG) και Focus MaritimeCorp., ως νομικά πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 29 κατηγορίες που αφορούν τα εξής 7 αδικήματα: (1) Συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, (2) Δεκασμός δημόσιου λειτουργού, (3) Ενεργός δωροδοκία οικείων δημόσιων αξιωματούχων, (4) Δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, (5) Κατάχρηση εξουσίας, (6) Κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, και (7) Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα