Αναπτύσσεται η Μόρφου, δηλώνει ο «δήμαρχος»

Με τίτλο «Η Μόρφου αναπτύσσεται και αλλάζει», η εφημερίδα Κίπρις παρουσιάζει σε δισέλιδο ρεπορτάζ τα έργα που γίνονται και θα γίνουν στη Μόρφου, με τον «δήμαρχο» της πόλης, Μαχμούτ Οζτσινάρ να δηλώνει ότι «η περιοχή είναι έτοιμη για τον νέο αιώνα με ολοκληρωμένα έργα υποδομής και νέες επενδύσεις για το μέλλον» και πως έχουν ολοκληρώσει όλα τα έργα που είχε υποσχεθεί στους πολίτες στις «δημοτικές εκλογές» και «έχουμε κάνει νέες επενδύσεις», οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός του 2018.


Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αεροφωτογραφία με τη μακέτα

την τελικής μορφής που θα πάρει το νέο πάρκο με ποδηλατόδρομο 4,5 χλμ, παιδότοπο, χώρο για περπάτημα, κέντρο κοινωνικών δραστηριοτήτων. Δημοσιεύεται επίσης φωτογραφία από εργασίες στο αποχετευτικό σύστημα, με τον «δήμαρχο» να δηλώνει ότι έχει αποκατασταθεί το δίκτυο σε Μόρφου και Ζώδια με την υποστήριξη από ευρωπαϊκά ταμεία. Τα λύματα, πρόσθεσε, θα χρησιμοποιηθούν για γεωργικούς σκοπούς, ενώ μαζί με την ΕΕ έχουν προχωρήσει και σε ανακύκλωση σκουπιδιών.

Με την έλευση του τεχνολογικού «πανεπιστημίου» Μέσης Ανατολής, το ευρωπαϊκό «πανεπιστήμιο» Λεύκας και το «πανεπιστήμιο» υγείας και κοινωνικών επιστημών, ο Οζτσινάρ δήλωσε στην εφημερίδα ότι πλέον το 10% του πληθυσμού της περιοχής είναι φοιτητές και για να αντιμετωπίσουν μελλοντικά προβλήματα τροχαίας κίνησης με τη μετακίνηση τόσων φοιτητών στα μελλοντικά τους σχέδια είναι η μετακίνηση του τερματικού των λεωφορείων σε άλλη περιοχή.

Είπε επίσης ότι το νέο κεντρικό κτίριο του "δήμου" που χτίζεται σε έκταση 3.000 τ.μ. θα ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2018. Ανέφερε ακόμη ότι ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός αποκαθίσταται σε συνεργασία του «υπουργείου τουρισμού» και θα είναι έτοιμος σύντομα να δέχεται επισκέψεις από κόσμο και τουρίστες.

Το πιο σημαντικό, είπε ο «δήμαρχος» της Μόρφου, είναι να ενωθεί οδικά η κατεχόμενη πόλη με τα παράλιά της και αναφέρθηκε σε οδικό δίκτυο από την Κυρά, στο Καπούτι και στα Καζιβερά. Συνεχίζουν δε, πρόσθεσε, έργα στο παραλιακό μέτωπο ώστε σύντομα η Μόρφου να έχει τη δική της παραλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα