Συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου και Γαλλικής Ακτοφυλακής

Τη θέλησή τους για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Γαλλικής Ακτοφυλακής εξέφρασαν σήμερα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, René Troccaz και ο Διοικητής της Γαλλικής Ακτοφυλακής, Christophe Boyer.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού

χαρακτήρα και σε αυτή συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η ετοιμασία και σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Λιμενικής &Ναυτικής Αστυνομίας και της Γαλλικής Ακτοφυλακής.

Μιλώντας κατά τη συνάντηση, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξήρε την εξαιρετική και μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και των Γαλλικών Αρχών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ άλλων, στα θέματα τρομοκρατίας, διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, εμπορίας προσώπων και μετανάστευσης, καθώς και στην ανταλλαγή γνώσης και εμπειρογνωμοσύνης κατά τη διάρκεια πρόσφατων αλλά και επικείμενων διεθνών προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Τόνισε, επίσης, πως τις προσπάθειες της Κυπριακής Αστυνομίας για ενδυνάμωση της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας συνδράμει η κυπριακή Κυβέρνηση με την προώθηση της δημιουργίας Κυπριακής Ακτοφυλακής, που θα συνιστά, όπως είπε, ενοποίηση της παρούσας Λιμενικής &Ναυτικής Αστυνομίας και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων με άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με στόχο την εφαρμογή περιεκτικού μηχανισμού προστασίας των συνόρων της Δημοκρατίας.

Από πλευράς του ο Γάλλος πρέσβης, αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας για την πραγματοποίηση της συνάντησης, εξήρε και αυτός με τη σειρά του τη συνεργασία Κύπρου και Γαλλίας, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική για τη χώρα του.

Αναφέρθηκε παράλληλα και σε περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής, με την επικείμενη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Λιμενικής &Ναυτικής Αστυνομίας και της Γαλλικής Ακτοφυλακής.

Τέλος, ο Διοικητής της Γαλλικής Ακτοφυλακής, Christophe Boyer, αφού έκανε αναφορά για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπηρεσιών, ευχαρίστησε προσωπικά και τον διοικητή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, Γιαννάκη Γεωργίου, για τη συνεργασία αυτή.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα