Δείπνο Αναστασιάδη με Ρώσους επιχειρηματίες στη Μόσχα

Σε δείπνο, στο οποίο θα συμμετάσχουν 60 περίπου διακεκριμένοι Ρώσοι επιχειρηματίες, θα παρακαθίσει τη Δευτέρα το βράδυ, στη Μόσχα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) που διοργανώνει το δείπνο, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

«Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης του

Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία, ο CIPA διοργανώνει τη Δευτέρα το βράδυ στη Μόσχα δείπνο στο οποίο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν 60 περίπου κορυφαίοι Ρώσοι επιχειρηματίες από όλο το φάσμα του ρωσικού επιχειρείν», είπε ο κ. Αγκαστινιώτης.

Πρόκειται, ανέφερε, «για στελέχη μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών και επιτυχημένους επαγγελματίες της Ρωσίας, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση του CIPA να παραστούν στο δείπνο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα τους μιλήσει για τις οικονομικές σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας και για το πώς αυτές ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι θα εξελιχθούν και να αναπτυχθούν».

Ο κ. Αγκαστινιώτης είπε πως κατά το δείπνο η Γενική Διευθύντρια του CIPA Νατάσα Πηλείδου θα κάνει παρουσίαση των μελλοντικών σχεδίων του Οργανισμού "όσον αφορά τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και σε ποιους τομείς βλέπουμε ότι μπορούμε να επεκταθούμε".

Ανέφερε πως οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους άλλους αξιωματούχους που θα τον συνοδεύουν που θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του θα απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους θέσουν.

Σημείωσε πως στο δείπνο έχει προσκληθεί και μικρός αριθμός Κυπρίων επιχειρηματιών, ειδικά του κλάδου επαγγελματικών υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε πως «γίνεται σε πολύ σωστό χρόνο και ανοίγει ευκαιρίες για τον κυπριακό επιχειρηματικό τομέα αλλά και για τον ρωσικό, για στενότερη συνεργασία».

Εξάλλου η Γενική Διευθύντρια του CIPA δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στα πλαίσια της επίσκεψης κλιμακίου του CIPA στη Ρωσία, ο οργανισμός έχει διευθετήσει επίσης κάποιες συναντήσεις με σημαντικά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, τα οποία θα διευθετήσουν με τη σειρά τους συναντήσεις με εταιρείες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την Κύπρο και το τί έχει να προσφέρει.

Προγραμματίζεται επίσης, ανέφερε, επίσκεψη στο Κέντρο Καινοτομίας Skolkovo, όπου ο CIPA θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους διευθυντές των διαφόρων τομέων που αναπτύσσονται εκεί, «ούτως ώστε να εντοπίσουμε τις δυνατότητες για συνεργασία αλλά και την απόκτηση περισσότερης τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης στην καινοτομία».

Από την πλευρά του ο κ. Αγκαστινιώτης είπε πως μια συνεργασία με το Skolkovo είναι ύψιστης σημασίας. Πρέπει, ανέφερε, να μεταπηδήσουμε σε ένα νέο επίπεδο συνεργασίας με τη Ρωσία, πέραν των επαγγελματικών υπηρεσιών, του headquartering εταιρειών, του τομέα των ακινήτων και του τουριστικού προϊόντος. Θεωρούμε ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια στον τομέα της υγείας, στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, σημείωσε.

Είπε πως το Skolkovo, που είναι το αντίστοιχο του Silicon Valley των ΗΠΑ, είναι ένα πολύ προχωρημένο ερευνητικό κέντρο, «από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε πολλές γνώσεις, να διερευνήσουμε συνεργασίες που μπορούν να γίνουν και να κερδίσουμε πολλά. ‘Αρα, ο CIPA δεν παραμένει στα τετριμμένα, αναπτύσσεται, εξελίσσεται και σκέφτεται με ανοικτό μυαλό για το πώς προχωρούμε», σημείωσε.

Είπε ακόμη πως οι Ρώσοι είναι πολύ προχωρημένοι στον τομέα της ψηφιοποίησης. «Και γιατί όχι να μην συνεργαστούμε μαζί τους για να αντλήσουμε από τις εμπειρίες τους και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα