Ανάδειξη ανάγκης αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους

Η ανάδειξη του ζητήματος της αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και η ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων είναι οι βασικοί στόχοι της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ, με αφορμή τη συμμετοχή

του στη Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε συζήτηση με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη, έστειλε το μήνυμα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ν’ αλλάξει κατεύθυνση, επειδή η πολιτική της λιτότητας είναι καταστροφική.

Ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να υπερβεί την κρίση, τόνισε, είναι να μπει σε ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, καθώς και ν’ αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη διαρροή στο εξωτερικό του επιστημονικού δυναμικού της.

Η συμφωνία, που υπογράψαμε, ήταν δύσκολη απόφαση και ο ελληνικός λαός αναγνώρισε τη μάχη, που δώσαμε για να μείνουμε στην ΕΕ., πρόσθεσε.

Τώρα, τόνισε, πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι το πρόγραμμα της ανάπτυξης. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα έχει την ικανότητα να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς υφεσιακά μέτρα, είπε.

Εμείς, ανέφερε, θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, αλλά είναι αναγκαίο και για την άλλη πλευρά να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για να ελαφρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Είναι ανάγκη, επεσήμανε, να γίνουν επενδύσεις τώρα και όχι σε μελλοντικό χρόνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα