ΑΕΚ: Βελτιωμένη, ουσιαστική και πρωτοπόρος

Τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα για τους «κιτρινοπράσινους» οι οποίοι προετοιμάζονται για την ΑΕΛ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Η πρώτη νίκη στο ΓΣΖ φέτος για την ΑΕΚ έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η ομάδα παρέμεινε στην κορυφή για δεύτερη κατά σειράν αγωνιστική, ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι

με τον Άρη και προετοιμάζεται με την καλύτερη ψυχολογία ενόψει ΑΕΛ. Ο Τόμας Κρίστιανσεν είδε την ομάδα του να κάνει πολύ καλή αρχή, να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να κινδυνεύει σε ελάχιστες περιπτώσεις από την Ένωση. Οι ποδοσφαιριστές του ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν πανικοβλήθηκαν, όταν οι «βυσσινί» μείωσαν τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Στα θετικά και το γεγονός ότι σκόραρε για δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι αμυντικός. Ο Άνταμ Μαρτσίνιακ σκόραρε το νικητήριο γκολ με τον Άρη, σκόραρε και προχθές με κεφαλιά, ένα πολύ σημαντικό γκολ για την ομάδα του. Όταν έχεις πλουραλισμό στο σκοράρισμα και συγκεκριμένα από αμυντικούς ποδοσφαιριστές, είναι ό,τι πιο χρήσιμο. Η ΑΕΚ μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική και να τελείωνε πιο νωρίς την υπόθεση νίκη.

Βέβαια σκόραρε ένα πεντακάθαρο γκολ και ο Μοντέιρο, αλλά ο πρώτος βοηθός έκανε λάθος και δεν έτρεξε προς τη σέντρα. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν πέτυχε μέχρι στιγμής δέκα γκολ στο πρωτάθλημα σε πέντε παιχνίδια, δύο γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Δέχθηκε γκολ και πάλι στην έδρα της, το τρίτο, μετά από τα δύο που δέχθηκε από τον ΑΠΟΕΛ, αριθμοί σίγουρα ικανοποιητικοί, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Η ουσία είναι ότι η ομάδα της Λάρνακας παίρνει το ζητούμενο, που είναι οι νίκες και σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Περιθώρια για να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη σίγουρα υπάρχουν και σε αυτό θα βοηθήσει και το γεγονός ότι ο Δανός τεχνικός θα έχει και πάλι για τη συνέχεια όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Στον αγώνα με την Ένωση για πρώτη φορά δεν αγωνίστηκε βασικός ο Τέτε, ενώ το αντίθετο έγινε με τον Άλβες, ο οποίος προτιμήθηκε από τους Μυτίδη και Κάντε. Ο Λαμπάν αγωνίστηκε για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ως αλλαγή στη θέση του Λαρένα, ο Εγγλέζου, όπως και ο Μαρτσίνιακ, σκόραρε το δεύτερό του γκολ στο πρωτάθλημα. Όλ’ αυτά είναι στατιστικά τα οποία είναι αξιοσημείωτα, αλλά πάνω απ’ όλα μετράει η ουσία και το αποτέλεσμα. Επίσης, η ομάδα είχε μια ηρεμία στο παιχνίδι της και σε αυτό βέβαια βοήθησε το πολύ γρήγορο γκολ. Ο τομέας που σηκώνει τη μεγαλύτερη βελτίωση στην ΑΕΚ είναι η προσέλευση του κόσμου. Η ομάδα της Λάρνακας είναι αήττητη, είναι στην κορυφή, παίζει ελκυστικό πρωτάθλημα και ο κόσμος της θα έπρεπε να είναι ο διπλάσιος στις εξέδρες του ΓΣΖ.

«Κομπλέ» και στο ντέρμπι με την ΑΕΛ

Ό,τι καλύτερο για έναν προπονητή είναι να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, ειδικά στα ντέρμπι και ο Τόμας Κρίστιανσεν, εκτός απροόπτου, θα τους υπολογίζει όλους για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ. Σίγουρα θα προχωρήσει και σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε με την Ένωση. Ανάλογα και με τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος, ο Δανός τεχνικός της ΑΕΚ έχει αυτήν την ευχέρεια να προσαρμόζει τα πλάνα του για κάθε αγώνα με διαφορετικό τρόπο. Είναι και αυτό ένα από τα σημαντικά στοιχεία που κάνουν τους «κιτρινοπράσινους» να ξεχωρίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα