Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός

Επικράτησε δύσκολα του Πλατανιά με 1-0
Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να είσαι έτοιμος να κερδίζεις και στην κακή σου ημέρα. Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ του Ατζαγκούν στο φινάλε του πρώτου μέρους, έχασε δύο καλές στιγμές για το 2-0 στην επανάληψη και στο φινάλε έπαιξε με τη... φωτιά. Δεν «κάηκε», είχε συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και πήρε τη νίκη απέναντι στον πολύ καλό Πλατανιά.

Ο Παράσχος

παρουσίασε μια εξαιρετική έκδοση του Πλατανιά, είχε διαβάσει άριστα το παιχνίδι και η επιλογή να «γεμίσει» τον άξονα... βραχυκύκλωσε για τα καλά τον Παναθηναϊκό, που έπεφτε πάνω στο αμυντικό τείχος των φιλοξενουμένων. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, όταν είχαν την μπάλα στα πόδια, την κυκλοφορούσαν σωστά, δεν έκαναν το εύκολο λάθος και θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στο 44', αλλά το εναέριο σουτ του Ράμος πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στη δημιουργία, δεν έβγαζε και κλεψίματα ψηλά, καθώς δεν πίεζε σωστά τον Πλατανιά και όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγαλώνε η γκρίνια στις κερκίδες. Το «τριφύλλι» ξανά απέναντι σε μια κλειστή και καλοκουρδισμένη άμυνα, δεν είχε την ενέργεια παραπάνω ή τον καλό αυτοματισμό για να πατήσει περιοχή. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν μια κεφαλιά του Μπεργκ στο 29'.

Πέραν τούτου ουδέν, μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους. Σε μια φάση, σε μια στιγμή ο χειρότερος του Παναθηναϊκού, ο Ατζαγκούν, έγινε ο καλύτερος! Ο Νιγηριανός είχε συνεχώς λάθος επιλογές στην τελική πάσα, ήταν σε τραγικό απόγευμα, αλλά η έμπνευση στο 45' έφτανε! Έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ με πολλά φάλτσα, ο Ολιμπά αιφνιδιάστηκε και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα. Μετά την καταπληκτική μπαλιά του Νάνο, ο Μπεργκ σημάδεψε το δοκάρι στο 47'. Στη συνέχεια και με εμφανή τα σημάδια του άγχους, οι «πράσινοι» οπισθοχώρησαν, έδωσαν μέτρα στον Πλατανιά, ο οποίος πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη μεγάλη κατοχή της μπάλας που είχε για τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Στο 75' μετά το... μαγικό τακουνάκι του Μπεργκ, ο Καλτσάς θα νικηθεί από τον Ολιμπά και το τελευταίο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε «θρίλερ». Όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι τέλους το 1-0, πέτυχαν το «3Χ3» στο γήπεδό τους στο φετινό πρωτάθλημα και παρέμειναν στο -3 από την κορυφή.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (57’ Αμπέντ), Καρέλης (64’ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νάνο (90’ Τριανταφυλλόπουλος), Τελάντερ, Πράνιτς.
Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Στανισλάβλιεβιτς (76’ Γιακουμάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Ράμος (82’ Γουνδουλάκης), Κουλιμπαλί, Ντίνας, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Αποστολόπουλος (56’ Τσουράκης)

Keywords
Τυχαία Θέματα