"Κώδωνας κινδύνου" για φοιτητές Αγγλίας λόγω χάκερ

Το πανεπιστήμιο του Leicester εξέδωσε ανακοίνωση ότι αρκετοί από τους φοιτητές του έχουν στοχοποιηθεί από χάκερ, οι οποίοι με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού «ψαρέματος» κατάφεραν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου στην Κύπρο Χρύσανθου Σαββίδη, που καλεί τους Κύπριους φοιτητές αν λάβουν κακόβουλο email να το αγνοήσουν.

Οι φοιτητές, προστίθεται στην ανακοίνωση, έλαβαν ένα email

στον προσωπικό τους λογαριασμό, που δήθεν προερχόταν από το οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Leicester και τους ενημέρωνε ότι το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας επιβραβεύει με υποτροφία τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Όποιος ήθελε να κερδίσει τη συγκεκριμένη υποτροφία έπρεπε να δώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού σε συγκεκριμένο Link.

Πολλοί ανυποψίαστοι φοιτητές έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε και αντί να κερδίσουν την υποτιθέμενη υποτροφία, αντιθέτως έχασαν χρήματα.

Αν κάποιοι, αναφέρεται, έπεσαν στην παγίδα και έδωσαν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού ας επικοινωνήσουν το γρηγορότερο με την τράπεζα προκειμένου να εμποδίσουν οποιαδήποτε συναλλαγή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα