"Δυνατή" στήριξη Ην.Βασιλείου για επίλυση του Κυπριακού

Μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Φίλιπ Χάμοντ, με Αναστασιάδη και Ακιντζί, έρχεται μια ακόμα επιβεβαίωση για τη συνεχή και έντονη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Η ΥΦΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου, βαρόνη Άνελεϊ, σε απάντηση της προς τη Βουλή των Λόρδων, δήλωσε εκ νέου τη «Δυνατή» στήριξη στις προσπάθειες των δύο κοινοτήτων να επανενώσουν την Κύπρο και μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

για τη σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ίδια πρόσθεσε πως η βρετανική κυβέρνηση προσβλέπει στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με τη Δημοκρατία της Κύπρου σε μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, «συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ασφάλειας και άμυνας και της ενίσχυσης των αξιών που διέπουν την Κοινοπολιτεία».

Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το Λονδίνο στηρίζει τη διαδικασία της τουρκικής ένταξης, η οποία «παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέσο ενθάρρυνσης των μεταρρυθμίσεων, της σταθερότητας και της δημοκρατίας στην Τουρκία».

Ωστόσο, συμπλήρωσε επικαλούμενη τον Φίλιπ Χάμοντ ότι η τελική ένταξη της χώρας δεν βρίσκεται «ούτε κατ’ ελάχιστο στα χαρτιά» και ότι ο Υπουργός δεν θεωρεί πως θα συμβεί «για δεκαετίες» ακόμα.

Πρόσθεσε ότι κάθε χώρα - μέλος έχει βέτο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ένταξης νέων μελών. Σημείωσε δε ότι η Τουρκία θα χρειαστεί να προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις πριν μπορέσει να εξεταστεί η ένταξή της.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα