Βrexit: Στενή παρακολούθηση από το ΥΠΟΙΚ Κύπρου

Υπό στενή παρακολούθηση το θρίλερ του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, την ώρα που το Υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει, ότι δεν στάληκε σχετική Έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί στην ετοιμασία οποιασδήποτε μελέτης, η οποία να καταδεικνύει, ότι οι επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από την ενδεχόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου (‘Brexit’) από την ΕΕ θα είναι μηδαμινές, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Η

ανακοίνωση προέκυψε μετά από πληροφορίες που είδαν την δημοσιότητα και έκαναν λόγο για αποστολή σχετικής Έκθεσης προς το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παρ’ όλ’ αυτά πηγές του SigmaLive αναφέρουν, ότι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ παρακολουθούνται στενά από το Υπουργείο.

Μάλιστα, το ΥΠΟΙΚ διενεργεί τις δικές του μελέτες επί του θέματος, που αφορούν στις πιθανές επιπτώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Βrexit ή Brimain;

Στο μεταξύ, η μάχη στην Βρετανία κορυφώνεται λίγο πριν το μεγάλο debate που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της «εξόδου», Νάιτζελ Φάρατζ.

Την ίδια ώρα, μικτά μηνύματα δίνει η νεότερη μεγάλη εβδομαδιαία δημοσκόπηση της εταιρείας ORB για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Telegraph, δυόμισι εβδομάδες πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Ενώ σε συνολικό ποσοστό η παραμονή στην ΕΕ φαίνεται να έχει ενισχυθεί έστω οριακά ως προς την πρόθεση ψήφου έναντι του Brexit, μεταξύ των ερωτηθέντων που δηλώνουν σίγουροι ότι θα προσέλθουν στην κάλπη η εικόνα είναι αντεστραμμένη. Aναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.

Tweet to @donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα