Αμφίβολη η συμμετοχή του Φέντερερ στο Ρολάν Γκαρός

Το 2017, για τον κόσμο του τένις, έχει σημαδευθεί μέχρι στιγμής από την επιστροφή και την απόλυτη κυριαρχία του Ρότζερ Φέντερερ. Ο «βασλιάς» τα έχει σαρώσει όλα μέχρι τώρα, καθώς έχει κατακτήσει και τους τρεις μεγάλους τίτλους στο πρώτο τρίμηνο, δηλαδή το Αυστραλιανό όπεν, το Indian Wells και το όπεν του Μαϊάμι. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός.

Ως γνωστόν, σε ολόκληρη την καριέρα του, η «αχίλλειος πτέρνα» του υπήρξε το χωμάτινο γήπεδο. Τρανή επιβεβαίωση και το ότι από τους 18 τίτλους Grand Slam

που έχει κατακτήσει, μόνο ένας είναι στο Ρολάν Γκαρός, το 2009, και όπως ο ίδιος έχει πει επανειλημμένως, γι’ αυτόν ακριβώς το νλόγο εκείνο το τρόπαιο είναι από τα πλέον αγαπημένα του.

Ο ίδιος, με πρόσφατες δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αγωνιστεί φέτος σε χωμάτινα γήπεδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή του από τα τρία «χωμάτινα» masters της σεζόν, δηλαδή του Μόντε Κάρλο, της Μαδρίτης και της Ρώμης. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα εξαιρέσει μόνο ένα τουρνουά, αφήνοντας έτσι το περιθώριο συμμετοχής ειδικά στο Ρολάν Γκαρός.

Η εκτίμηση των ειδικών αναλυτών, που αναφέρονται στο θέμα αυτό στον ελβετικό Τύπο, είναι πως ο Φέντερερ θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται τις παραμονές του Ρολάν Γκαρός και μόνο αν είναι πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου τουρνουά, τότε μόνο θα εμφανιστεί για να παίξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα