Άμεση σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου απαιτεί η Συμμαχία Πολιτών

Άμεση σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου απαιτεί η Συμμαχία Πολιτών μέσω ανακοίνωσης του Προέδρου της, κ. Γιώργου Λιλλήκα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ανακόλουθος ως προς τις θέσεις του στο Κυπριακό, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Λιλλήκας.

"Εδώ και χρόνια η τουρκική πλευρά επιδιώκει συνάντηση του εκάστοτε Τουρκοκύπριου ηγέτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απαίτηση που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους και στην εδραίωση της αντίληψης δύο Προέδρων στην Κύπρο", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας, πριν από δύο μήνες, ο κ. Αναστασιάδης δήλωνε πως δεν πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον κ Ακιντζί και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ τώρα αφήνει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Ουσιαστικά την έχει αποδεχθεί", συνεχίζει η ανακοίνωση και "Θέτει ως προϋπόθεση να υπάρξει πρόσκληση από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, όταν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πολύ εύκολα η Τουρκία εξασφαλίζει μια τέτοια πρόσκληση".

Οι χειρισμοί, οι αυτοσχεδιασμοί και η υποχωρητικότητα του κ. Αναστασιάδη είναι σήμερα η πιο μεγάλη απειλή για τον Κυπριακό λαό, σημειώνει εμφαντικά ο κ. Λιλλήκας καθώς θεωρεί σίγουρη την ικανοποίηση της Τουρκικής απαίτησης για πενταμερή διάσκεψη στη Νέα Υόρκη, γι’ αυτό και ο κ. Ακιντζί έχει προσκαλέσει τους αρχηγούς των Τουρκοκυπριακών κομμάτων να τον συνοδεύσουν στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει.

"Ως Συμμαχία Πολιτών, καταγγέλλουμε τον κ. Αναστασιάδη για επικίνδυνους χειρισμούς που οδηγούν σε κατάλυση του κράτους μας, νομιμοποίηση των δεδομένων της Κατοχής και της διχοτόμησης. Οι προδιαγεγραμμένες εξελίξεις στη Νέα Υόρκη, είτε θα οδηγήσουν σε Τουρκική λύση, είτε σε λύση τύπου «Κοσόβου» ή «Ταϊβάν»".

Το Κυπριακό είναι Εθνική και όχι προσωπική υπόθεση του κ. Αναστασιάδη, αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα