Σ.Χάσικος: Αν έχω ευθύνη για την πυρκαγιά θα παραιτηθώ

«Αν διαφανεί σε οποιοδήποτε στάδιο ότι δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραιτηθώ».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σωκράτης Χάσικος, στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», σε σχέση με τις ευθύνες για την εκστρατεία κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας.

Όπως δήλωσε ο κ. Χάσικος, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις τις οποίες εξέφρασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Ουδέποτε επέρριψε ευθύνες σε επιχειρησιακούς είπε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο δημοσιογράφος επέλεξε αυτή την πρόταση την οποία σαν δημοσιογράφοι ξέρετε ότι άμα δεν έχετε χρόνο είτε άμα δεν έχετε δημοσιογράφο εκεί ή άμα βαριέστε, παίρνετε αυτούσιο το κείμενο του ΚΥΠΕ και το δημοσιεύετε».

Ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ αρμοδιοτήτων των Υπουργών και επιχειρησιακών.

Η δουλειά της κυβέρνησης όπως δήλωσε, ο κ. Χάσικος «είναι να παρέχει τα μέσα και τους ανθρώπους και ό,τι άλλο ζητηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η δουλειά των επιχειρησιακών είναι να πιάνουν τα μέσα και το δυναμικό και να επιχειρούν αποτελεσματικά».

Επεσήμανε ότι ως κυβέρνηση παρείχαν άμεσα ό,τι τους είχε ζητηθεί σχετικά με την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν διαπίστωσε ο ίδιος καμιά καθυστέρηση από μέρους επιχειρησιακών και επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά για την εκτίμηση του στους ανθρώπους που με αυτοθυσία κατάσβεσαν την πυρκαγιά.

Σε ερώτημα αν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, ο κ. Χάσικος τόνισε ότι αν σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραιτηθεί.

Αρμοδιότητες της ερευνητικής επιτροπής

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα δημιουργηθεί ερευνητική επιτροπή, η οποία θα έχει ως αρμοδιότητες της:

α) να διερευνηθεί αν λειτούργησαν όλα ομαλά και απολύτως αποτελεσματικά στο πλαίσιο του νόμου και των διαδικασιών συμπεριλαμβανομένου και της κυβέρνησης

β) να διαφανεί αν υπάρχουν επαρκή μέσα και μέτρα για την κατάσβεση πυρκαγιών. Σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις η κυβέρνηση θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα