Ακιντζί: Ζητά ετοιμότητα για αντιμετώπιση τρομοκρατίας

Τη σημασία της ανάγκης για ετοιμότητα αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων, επεσήμανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο νέο “γενικό διευθυντή” της “αστυνομίας”, Σουλεϊμάν Μανάβογλου, λέγοντας πως όσο πιο έτοιμη είναι η “αστυνομία” για τέτοιου είδους γεγονότα, τόσο πιο ασφαλής και ήσυχη είναι η κοινωνία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μανάβογλου συναντήθηκε με τον κ. Ακιντζί το

πρωί, ο οποίος του ανέφερε πως μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις αλλά η “αστυνομική” δύναμη εκτελεί τα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο και εξέφρασε ο ίδιος την ετοιμότητα να συμβάλει για να καλυφθούν αυτά τα κενά κάνοντας ό,τι περνά από χέρι του.

Στην περίπτωση μιας ομοσπονδιακής λύσης, σημείωσε ο Τ/κ ηγέτης, θα υπάρχει αστυνομική δύναμη της συνιστώσας πολιτείας και ομοσπονδιακή αστυνομία “και καθήκον σε αυτό θα έχουν και οι δικοί σας υπάλληλοι. Ενώ συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας, πρέπει να είμαστε από την άλλη, ανοικτοί σε ενδεχόμενες εξελίξεις”.

Είτε υπάρξει λύση, είτε όχι, όπως είπε, για τον κ. Ακιντζί είναι σημαντικό το θέμα των ξένων γλωσσών, λέγοντας ότι είναι σημαντικό για τον τουριστικό τομέα να ξέρουν τουλάχιστον αγγλικά οι “αστυνομικοί”. Ο Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε τη λύπη του για τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και σε μας. Το να είσαι έτοιμος να εμποδίσεις την καταστροφή είναι η μεγαλύτερη δύναμη”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακιντζί, Ζητά,akintzi, zita