Με ακίνητα €283 εκ. εξόφλησε την Τρ. Κύπρου η Aristo

Σε εξόφληση όλων των δανείων της προς την Τράπεζα Κύπρου με παραχώρηση ακινήτων συνολικής αξίας €283 εκ., προχώρησε η εταιρία Aristo Developers Ltd.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία αναφέρει ότι για την εν λόγω διευθέτηση, το Συγκρότημα Aristo Developers προσέφερε ακίνητα που, με βάση τις εκτιμήσεις στις

οποίες προέβη η Τράπεζα Κύπρου, ανέρχονται σε συνολική αξία τουλάχιστον €310 εκ, υπερκαλύπτοντας σημαντικά την οφειλή.

Όπως υπογραμμίζεται, τα ακίνητα που δόθηκαν δεν επηρεάζουν το προσφερόμενο προϊόν και τις τρέχουσες εργασίες του Συγκροτήματος, και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και μεγάλο μέρος του μεγαλεπήβολου έργου Venus Rock, του οποίου οι δυνατότητες υλοποίησης κατόπιν της εξέλιξης αυτής αυξάνονται και επιταχύνονται.

Το Συγκρότημα Aristo Developers αναφέρει ότι η έκταση της γης που διαθέτει μετά την παραχώρηση, είναι εμβαδού πέραν των 6 εκ. τετραγωνικών μέτρων, ενώ τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της είναι τρέχουσας αξίας πέραν των €440 εκ. με τον συνολικό δανεισμό σε άλλες τράπεζες να διαμορφώνεται περίπου στα €110 εκ.

Τέλος, η καθαρή αξία της Aristo Developers, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπερβαίνει τα €300 εκ.

Μετά την κίνηση αυτή, η εταιρία ανακοινώνει ότι πλέον όλα τα ακίνητα που έχει πωλήσει απαλλάσσονται πλήρως από υποθήκες και οποιαδήποτε βάρη, ενώ όπου έχουν ήδη εκδοθεί ξεχωριστοί τίτλοι, «θα μπορούν να προχωρήσουν άμεσα όλες οι μεταβιβάσεις, ενώ σε έργα που οι τίτλοι θα εκδοθούν σε μελλοντικό στάδιο, όλοι θα είναι άνευ υποχρεώσεων και άμεσα μεταβιβάσιμοι. Επιπρόσθετα το Συγκρότημα διαθέτει πλέον μεγάλη γκάμα ακινήτων προς πώληση τα οποία είναι ελεύθερα βαρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα