Εκκενώθηκε αεροπορική βάση στις ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς

Εκκενώθηκε η κοινή αεροπορική βάση Andrews στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από πυροβολισμούς.

Η είδηση επιβεβαιώνεται από το πεντάγωνο, ενώ το FBI παρακολουθεί την κατάσταση.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Stars and Stripes, ο δράσης έχει οχυρωθεί στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου της βάσης.

Active shooter is barricaded into third-floor of medical facility building at Joint

Base Andrews, personnel sheltering in place

— Travis J. Tritten (@Travis_Tritten) June 30, 2016

Τα μέλη του προσωπικού έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στις θέσεις τους προκειμένου να προστατευτούν, ενώ oι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια όσων βρίσκονται στην περιοχή.

Due to the serious nature of this report, the base is reacting to ensure the safety of all personnel.

Joint Base Andrews (@JBA_NAFW) June 30, 2016

Η άσκηση που ήταν προγραμματισμένη για το προσωπικό της βάσης, έχει ακυρωθεί λόγω "πραγματικής απειλής".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της βάσης ανέφερε στο WTTG ότι ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης, ωστόσο το περιστατικό ήταν πραγματικό. "Προς το παρόν δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες", τόνισε.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη βάση είναι γνωστή ως η "Βάση της Αμερικής", λόγω του ότι αποτελεί τον βασικό αερολιμένα του Air Force One, του αεροσκάφους που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ.

JBA is currently on lockdown due to a report of an active shooter. All personnel are directed to shelter in place. More info as it comes.

Joint Base Andrews (@JBA_NAFW) June 30, 2016

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αεροπορική βάση στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση, καθώς τον Απρίλιο δύο μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν μετά από επίθεση στην Lackland AFB του Texas, με τον δράστη στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα