ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφεροντα μεγαλοεπιχειρήσεων

Η Κυβέρνηση έχει επιβάλει τις μάξιμουμ απαιτήσεις μιας χούφτας μεγάλων επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο σε ότι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων επισημαίνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο διάταγμα.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκαϊδης, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις, εδώ και δυο χρόνια, με πρωτοφανή αυταρχισμό, καταχρηστικά

και παράνομα, έχει επιβάλει τις μάξιμουμ απαιτήσεις μιας χούφτας μεγάλων επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο σ΄ ότι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

"Η δογματική προσκόλληση των κυβερνώντων στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου φαίνεται αυτή τη φορά να ξεπερνά κάθε όριο, μέσα από την προδιαγραφόμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραβίαση της νομοθεσίας που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή και προβλέπει ξεκάθαρα και ρητά την κατάργηση ισχύος των όποιων διαταγμάτων και την αντικατάσταση τους από κανονισμούς", τονίζει.

Ο κ. Λουκαϊδης κάνει λόγο για κάθετη ρήξη των κυβερνώντων με την βουλή, τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα συνιστά μια αντιδημοκρατική πράξη συνειδητής υπονόμευσης των θεσμών και της νομιμότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έστω και την υστάτη, να αναλογιστεί που οδηγεί την πολιτική ζωή και τους θεσμούς αν επιμένει σ΄ αυτή τη γραμμή πλεύσης.

"Εκφράζουμε την ευχή και την ελπίδα ότι θα γίνουν δεύτερες, σοφότερες σκέψεις και ότι τελικά ο ίδιος και η κυβέρνηση του θα βαδίσουν στο δρόμο της σύνεσης, της συναίνεσης και του έντιμου συμβιβασμού", αναφέρει τέλος ο Γιώργος Λουκαϊδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα