Ανησυχία Google: Tα αυτοκίνητα της προκαλούν ατυχήματα

Τον γύρο του κόσμο κάνουν ανακοινώσεις της Google και της πολιτείας της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες αυτοοδηγούμενα οχήματα της εταιρείας – ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα του τεχνολογικού κολοσσού- έχουν εμπλακεί σε αριθμό ατυχημάτων από τότε που ξεκίνησε το project.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο υπεύθυνος του προγράμματος, Κρις Ούρμσον,

έγραψε σε blog της ενημερωτικής ιστοσελίδας Backchannel ότι τα οχήματα της Google ενεπλάκησαν σε 11 ατυχήματα- μικρά, όπως επισημαίνεται- για κανένα εκ των οποίων δεν ευθυνόταν κάποιο από αυτά, όπως υπογραμμίζει, τονίζοντας παράλληλα ότι μέσα στα έξι χρόνια από την έναρξη του προγράμματος, πάνω από 20 οχήματα έχουν διανύσει 1,7 εκατ. μίλια και ότι ουδείς έχει τραυματιστεί.

«Αν περνάς πολύ καιρό στον δρόμο, θα συμβούν ατυχήματα, είτε βρίσκεσαι σε (κανονικό) αμάξι, είτε σε αυτοοδηγούμενο» σημειώνει σχετικά.

Τα αυτοκίνητα χτυπήθηκαν από πίσω επτά φορές, κυρίως σε φανάρια, με τα περισσότερα εκ των ατυχημάτων να έχουν λάβει χώρα σε οδούς πόλεων παρά σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Σε κάθε περίπτωση, ο Ούρμσον τόνισε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η φύση των κοινών ατυχημάτων.

Από πλευράς του, το υπουργείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι 4 από τα 48 αυτοοδηγούμενα στους δρόμους της πολιτείας έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες. Τρία εξ αυτών ανήκαν στην Google, ενώ το τέταρτο στην Delphi. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του ΒΒC, και οι δύο εταιρείες – όπως προαναφέρθηκε, για την περίπτωση της Google- αρνούνται ότι ήταν ευθύνη των οχημάτων τους.

Σημειώνεται πως ανώνυμη πηγή δήλωσε στο Associated Press ότι δύο από τα περιστατικά έλαβαν χώρα ενώ υπήρχαν οδηγοί εντός τους, και ότι και στις τέσσερις περιπτώσεις τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα