ΑΚΕΛ: Επιδιώκει πολιτικές συγκλίσεις με όλα τα κόμματα

Το ΑΚΕΛ θα πηγαίνει σε συνεργασίες εφ` όλης της ύλης με άλλα πολιτικά κόμματα μόνο μετά την επίτευξη πολιτικών συγκλίσεων, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κόμμα επιδιώκει συνεργασίες στο πλαίσιο της Βουλής για επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι δηλώσεις του κ. Κυπριανού, έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την προαναγγελία του 22ου Συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί

από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουνίου με σύνθημα «στους αγώνες η δύναμη, στην Αριστερά η ελπίδα».

Σε ερώτηση αν στο συνέδριο θα ξεκαθαριστεί το θέμα των πολιτικών συνεργασιών με άλλα κόμματα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το θέμα αυτό ξεκαθαρίστηκε στο προγραμματικό συνέδριο που έγινε το Φεβρουάριο του 2014, όπου αποφασίστηκε ότι οι συνεργασίες θα επιδιώκονται στη βάση πολιτικών συγκλίσεων.

«Μόνο τότε θα πηγαίνουμε σε συνεργασίες εφ` όλης της ύλης εφόσον υπάρχουν πολιτικές συγκλίσεις», είπε, για να προσθέσει ωστόσο ότι «επειδή θεωρούμε ότι αυτός που ο λαός χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι επίλυση των προβλημάτων του στην καθημερινότητα, επιβάλλεται κατά την άποψή μας να επιδιώκουμε συνεργασίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έτσι ώστε να αποφασίζονται μέτρα και προτάσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του κόσμου και είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε αυτό στη Βουλή».

Ερωτηθείς εξάλλου για την ανανέωση προσώπων στο ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε πως στο Πολιτικό Γραφείο δεν θα γίνουν ριζικές ανανεώσεις προσώπων, καθώς, όπως είπε, το όργανο αυτό έχει ανανεωθεί από το προηγούμενο συνέδριο μέχρι σήμερα κατά περίπου 75%.

«Εκεί που θεωρώ ότι θα γίνει μεγαλύτερη ανανέωση θα είναι στο ίδιο το σώμα της Κεντρικής Επιτροπής, το οποίο αποτελείται από 110 άτομα και θεωρώ ότι θα υπάρξει ανανέωση και σε αυτό το θέμα», είπε, διευκρινίζοντας ότι το συνέδριο θα εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα εκλέξει το νέο Πολιτικό Γραφείο, από τα μέλη του οποίου θα εκλεγεί η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής.

Λέγοντας πως για το ΑΚΕΛ κάθε Συνέδριο είναι σταθμός, ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως το ΑΚΕΛ φιλοδοξεί όπως το 22ο Συνέδριο καταστεί σταθμός και για την Κύπρο.

«Σήμερα θα μπορούσε να πει κάποιος πως βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη στροφή της ανηφόρας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, το Κυπριακό παραμένει άλυτο, με τον κίνδυνο της διχοτόμησης να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα του λαού μας, όσα έκτισε με τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια, δέχονται επιθέσεις. «Χαμηλοσυνταξιούχοι άνεργοι, πρόσφυγες, μονογονιοί, πολύτεκνοι, λήπτες δημοσίου βοηθήματος, νέοι επιστήμονες, αγρότες και εργάτες, σκέφτονται πως ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους δεν μπορούν να ελπίζουν πως αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα», συμπλήρωσε.

«Αυτή την ευθύνη θα τολμήσει να σηκώσει στους ώμους του ΑΚΕΛ, με την πραγματοποίηση του 22ου Συνεδρίου. Την ευθύνη να είναι το ισχυρότερο τείχος πάνω στον οποίο θα συντριβεί ο εφιάλτης της διχοτόμησης του τόπου μας. Την ευθύνη να παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη στον αγώνα για αντίσταση στη διάλυση των πάντων, που επιχειρεί η Τρόικα μαζί με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού», συνέχισε.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως το Συνέδριο σκοπεύει στην επαναβεβαίωση του χαρακτήρα του κόμματος, στην ενδυνάμωση της ιδεολογικοπολιτικής του ταυτότητας και στην οργανωτική ενίσχυσή του.

Πρόσθεσε όμως το Συνέδριο «δεν θα κοιτάξει μόνο προς τα μέσα», αλλά θα συζητήσει τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Όπως είπε, πρόκειται για το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, οι εξελίξεις στα διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην οικονομία, ενώ θα συζητηθούν θέματα όπως η αντιμετώπιση των διάφοροων μορφών ρατσισμού ή του συμφώνου συμβίωσης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε, τέλος, ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει ήδη επεξεργαστεί το κείμενο των θέσεων που θα συζητηθούν με τις κομματικές ομάδες, προσθέτοντας πως εφόσον αυτό διαμορφωθεί στην τελική του μορφή με βάση τις απόψεις των μελών του κόμματος, θα συζητηθεί και στο ίδιο το Συνέδριο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα