«Αιμορραγούσε στο στομάχι και κινδύνευε να πεθάνει»

Ο Ράσμους Ελμ αποχώρησε το 2015 από την ΤΣΣΚΑ λόγω προβλήματος στο στομάχι, με τους γιατρούς της ρωσικής ομάδας να αναφέρουν πως θα μπορούσε να χάσει και τη ζωή του αν συνέχιζε το ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Ελμ, με τον Σουηδό μέσο να κάνει νέο ξεκίνημα στην καριέρα του τον τελευταίο χρόνο από την Κάλμαρ και δείχνει πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα για το οποίο αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Λίγο

πριν το τέλος του Ράσμους Ελμ από την ΤΣΣΚΑ το 2015, ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Γεβγκένι Γκίνερ, είχε αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Σουηδός άσος με το στομάχι του.

«Λυπάμαι για τον Ελμ, αλλά νομίζω πως δεν θα μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Το μόνο που θέλω να του ευχηθώ να είναι καλά και ίσως μπορέσει να ξεκινήσει μία προπονητική καριέρα ή ως σκάουτερ. Το ιατρικό μας επιτελείο είναι κατηγορηματικά αντίθετο στο να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γκίνερ.

Το πρόβλημα του Ελμ, σύμφωνα με τους Ρώσους, αφορούσε μία αιμορραγία στο στομάχι την οποία και προκαλούσε η σωματική καταπόνηση, με τους γιατρούς της ΤΣΣΚΑ να αναφέρουν πως θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του αν συνέχιζε να αγωνίζεται!

Ο Ελμ πάντως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επανέλθει κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις με την Κάλμαρ.

Μάλιστα ο 28χρονος Σουηδός μετά το φινάλε του από την ΤΣΣΚΑ είχε πει: «Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να σταματήσω. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν μεγαλοποιηθεί από τα ΜΜΕ. Είχα προβλήματα με το ευαίσθητο στομάχι μου, πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου και το σώμα μου δεν υπάκουσε. Υπάρχουν μερικοί μήνες ακόμη μπροστά μου για να μπορέσω να αγωνιστώ ξανά και να φτάσω σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πρέπει να βρω τη χαρά και το κίνητρο και αυτό εξαρτάται από την αντίδραση που θα έχει το σώμα μου στην προπόνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα