TEDxNicosia - Πώς ο χρόνος διαμορφώνει τις ζωές μας;

Ο χρόνος είναι μια προσωπική υπόθεση. Και έχει φθάσει η στιγμή να εξερευνήσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η θεματική του TEDWomen 2016, η οποία θα παρουσιαστεί στην Καλιφόρνια, θα μεταφερθεί για ακόμη μια φορά στη Λευκωσία, σε μια παγκόσμια συζήτηση, μέσω του TEDxNicosiaWomen.

Με πέντε επί σκηνής ομιλητές και με ζωντανή σύνδεση με το TEDWomen από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, το TEDxNicosiaWomen θα διεξαχθεί, για ακόμη μια χρονιά, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων Cyta, στις 27 Οκτωβρίου, 2016, με την υποστήριξη του στρατηγικού

μας συνεργάτη, Cytamobile-Vodafone.

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι οι 24 ώρες που έχει μια ημέρα δεν είναι ποτέ αρκετές; Δεν είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι, ακόμα και οι πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις του 21ου αιώνα, η τεχνολογία, αλλά και η επιστήμη, δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν το χρόνο; Ή μήπως το κατάφεραν;

Το TEDWomen 2016 θα εξερευνήσει τις συμβάσεις και τις προκλήσεις του χρόνου. Γιατί έχει φθάσει πλέον η στιγμή που πρέπει να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις για την κλιματική αλλαγή, τη φτώχεια, το μεταναστευτικό, τη βία, τις φυλετικές, σεξιστικές και οικονομικές ανισότητες. Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθούν 240 παράλληλες TEDx εκδηλώσεις ανά το παγκόσμιο, μέσω ζωντανών συνδέσεων και παρουσίασης ομιλητών από την κάθε χώρα και για την κάθε χώρα, ξεχωριστά.

Το TEDxNicosiaWomen 2016 θα «γιορτάσει» την αληθινή ουσία της γυναίκας, μέσα από μια πλατφόρμα από ιδέες, ιστορίες και λύσεις που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία μας και θα δώσουν ώθηση στις διαδικασίες για αλλαγή. Θα εξερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ο χρόνος και η προσοχή σε αυτόν διαμορφώνουν τις ζωές μας, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σμιλέψουμε τον χρόνο.

Στις 27 Οκτωβρίου η σκηνή του Αμφιθεάτρου των Κεντρικών Γραφείων Cyta θα φιλοξενήσει την Αλεξία Πισσαρίδου, χορεύτρια, visual artist και creative producer, η οποία έχει στο ενεργητικό της installation work, εργαστήρια και εντυπωσιακές συνεργασίες και έχει στρώσει με επιτυχία τον δρόμο για άλλους χορευτές της Κύπρου.

Η Άντρεα Σολομωνίδου, η πιο κοινωνικά μοναχική σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως η ίδια θέλει να αυτοαποκαλείται, είναι ακόμη μια από τις ομιλήτριές μας. Και σίγουρα δεν θα θέλατε να τη χάσετε, αφού πρόσφατα έχει ταξιδέψει στην Κίνα, στη Ρωσία και στη Μογγολία, με στόχο να συνδράμει στη βελτίωση του συμβατικού τρόπου με τον οποίο ενώνονται η Ασία με την Ευρώπη, δια μέσου ξηράς, αέρα και θάλασσας. Έχει επίσης δουλέψει στον τομέα διαχείρισης πολιτικών εκστρατειών.

Η Λουίζα Σοφοκλέους είναι επιστήμονας και νικήτρια στο FameLab, ένα διεθνή διαγωνισμό για την επικοινωνία της επιστήμης, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο, προσπαθεί να γίνει εκπαιδεύτρια σκύλων.

Η Μαρίνα Κατσαρή θα μας συνεπάρει μέσα από μια μαγική και παραμυθένια διαδρομή, γεμάτη από δράμα και πάθος, αφού είναι μια παραμυθού με απέραντη φαντασία.

Τελευταίος και μη εξαιρετέος, ο Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, μαιευτήρας, γυναικολόγος και υποστηρικτής του φυσικού τοκετού, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις επιλογές μίας γυναίκας. Είναι καιρός να τις μάθουμε.

«Η φετινή θεματική ευελπιστούμε πως θα ιντρικάρει τον κόσμο, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει πως έχει έρθει η ώρα για δράση, για αποφάσεις, για ένα νέο τόλμημα, μια συλλογική πρωτοβουλία. Ή, ίσως, ότι έχει φθάσει η στιγμή να ξεκινήσει, να διακοπεί ή/και να σταματήσει μια συνήθεια, μια δραστηριότητα ή ένας τρόπος σκέψης» λέει η Μάχη Σολωμού, η Curator του TEDxNicosiaWomen.

Αποτελώντας μέρος της κοινότητας και του πνεύματος του TEDx, το TEDxNicosiaWomen θα ενωθεί με ζωντανή σύνδεση με τη σκηνή του TEDWomen στην Καλιφόρνια, προβάλλοντας ομιλίες που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δημόσια. Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις από τους ομιλητές/τριες και καλλιτέχνες/χνιδες της χώρας μας. Οι δυναμικές ιδέες που πρόκειται να παρουσιαστούν, υπόσχονται μια αξέχαστη, παγκόσμια εμπειρία.
Η ομάδα του TEDxNicosiaWomen σας παροτρύνει να αφιερώσετε χρόνο για αλλαγή, για ανάπτυξη, για να διαβάσετε, να ακούσετε και να ρωτήσετε τον εαυτό σας: «Για ποιο πράγμα έχει φτάσει επιτέλους η ώρα;»

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επιστεφτείτε το www.tedxnicosiawomen.com

Keywords
Τυχαία Θέματα