Αγώνας μιας επιλογής για τους «πράσινους»

ΟΜΟΝΟΙΑ
Θέλουν νίκη για να μείνουν σε απόσταση βολής από τις πιο πάνω θέσεις

Να πιάσει δεκάρι στις νίκες με το καλημέρα του 2017 θα είναι ο μοναδικός στόχος της Ομόνοιας στο σημερινό παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας στο ΓΣΠ. Μπαίνοντας νικηφόρα στη νέα χρονιά, οι «πράσινοι» θα πάρουν ισχυρή αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας, καθώς πέραν του σημερινού αγώνα με τον Εθνικό, θα δώσουν άλλα έξι παιχνίδια (τέσσερα στο πρωτάθλημα + δύο στο

κύπελλο, ξανά, με τον Εθνικό) μέχρι το τέλος του Γενάρη, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα τους στη φετινή σεζόν.

Συνεπώς, η νίκη σήμερα θεωρείται αδιαπραγμάτευτος στόχος για την ομάδα του Τζον Κάρβερ, ώστε να διατηρήσει την επαφή της με την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, προσδοκώντας ότι σύντομα θα καλύψει τη βαθμολογική διαφορά.

Με όπλο την παράδοση
Η Ομόνοια μπορεί να κατέρχεται στο σημερινό παιχνίδι ως φαβορί για τη νίκη, αλλά αυτό δεν της εξασφαλίζει τίποτα. Ο Εθνικός έκλεισε το 2016 με εντυπωσιακές εμφανίσεις απειλώντας με απώλειες την πρωτοπόρο ΑΕΚ και παίρνοντας ισοπαλία από την ΑΕΛ, κάτι που θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ οι παίκτες της Ομόνοιας, αν δεν θέλουν να την «πατήσουν».

Ο Τζον Κάρβερ έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του στο σημερινό παιχνίδι, καθώς ο Εθνικός παίζει δυνατά στον άξονα και εκμεταλλεύεται το εκτόπισμα του Κατσιαράβα και την τεχνική του Ζελάγια στην επίθεση. «Κλειδί» για την Ομόνοια θα αποτελέσει ο έλεγχος του ρυθμού του αγώνα και η καλή ανασταλτική λειτουργία και βεβαίως η δυναμική του ΓΣΠ, όπου διατηρεί πολύ θετική παράδοση απέναντι στον Εθνικό. Από το 2000 και εντεύθεν η Ομόνοια, φιλοξενώντας τον Εθνικό, δέχθηκε μόνο μια ήττα, κέρδισε δεκατρία παιχνίδια και παραχώρησε τρεις ισοπαλίες.

Πλάνο χωρίς Τουρέ
Η Ομόνοια για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί χωρίς τον Τουρέ στο αρχικό της σχήμα. Μια απώλεια που «πονοκεφαλιάζει» τον Κάρβερ, καθώς δεν αποκλείεται να ωθήσει τον Άγγλο τεχνικό να εγκαταλείψει το προσφιλές του σύστημα 4-4-2. Σε μια τέτοια περίπτωση θέση βασικού θα πάρει ο Χριστοφή, πλαισιώνοντας τους Σέρινταν και Ντάρμπισαϊαρ στην επίθεση.

Στον άξονα θα βρίσκονται οι Κλέιτον, Μαργκάσα και ένας εκ των Φλορέσκου ή Κατελάρη και στην άμυνα οι Βύντρα, Όρσουλιτς και Κωνσταντινίδης, με τη θέση αριστερά -απόντος ξανά του Σοϊλέδη- να τη διεκδικούν οι Παντελιάδης, Καρλίτος και Φιλιώτης. Αν όμως διατηρηθεί το 4-4-2, που είναι και το πιο πιθανό, τότε τη θέση του Τουρέ, δεξιά του άξονα, θα πάρει ο Κατελάρης.

Στην τελική ευθεία
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα ενίσχυση. Ο 30χρονος Ολλανδός μέσος, Νικάντρο Μπρέεβελντ, φαίνεται ότι αποτελεί τον εκλεκτό του Νταμπίζα για τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου και αναμένονται εξελίξεις. Χθες ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Αζίζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα