Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρεσβευτή

23:51 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αστυνομικές αρχές του Ρίο, δεν προκύπτει έγκλημα πάθους εκ μέρους της συντρόφου του, Φρανσουάζ και των συνεργών της, αλλά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Βραζιλιάνικο Τύπο, η σύντροφος του δολοφονημένου Έλληνα πρέσβη, του ζητούσε χρήματα αλλιώς απειλούσε ότι θα σπίλωνε την εικόνα του.

Οι τρεις Έλληνες αστυνομικοί που βρίσκονται από τη Πρωτοχρονιά

στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, ερευνούν ήδη, τι θα μπορούσε να αποκομίσει η Φρανσουάζ Σόουζα Ολιβέιρα με την δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη.

Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για την ταυτοποίηση περισσότερων συνεργών, καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις και προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Έλληνες αξιωματικοί, μιλούν για άριστη συνεργασία με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους, παρά το ότι Ελλάδα και Βραζιλία δεν έχουν υπογράψει συμφωνία δικαστικής συνδρομής. Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν πρόσβαση σε κάποια δεδομένα της προανάκρισης, έχουν εξετάσει το αυτοκίνητο αλλά και το σημείο που βρέθηκε η σορός.

Στο μεταξύ η Φρανσουάζ βρίσκεται στις φυλακές του Μπανγκού σε προάστιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο σε κακή ψυχολογική κατάσταση, με μόνη συμπαραστάτη την μητέρα της που εξακολουθεί να δηλώνει ότι η κόρη της είναι αθώα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα