Αφρίκα: Αποχωρούν τουρκικά στρατεύματα

Δημοσίευμα που κάνει λόγο για αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων, παρουσιάζει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα. Αρμόδια κυβερνητική εξάλλου ανέφερε για το εν λόγω θέμα, οτι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και οτι δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να παρουσιαστεί το εν λόγω ζήτημα ως μια κίνηση καλής θέλησης, για να υπάρξει κατ επέκταση θετικός αντίκτυπος την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται

σε εξέλιξη.

Η αποχώρηση αφορά στοχευμένο σχέδιο, το οποίο είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες και έχει να κάνει με επιχειρήσεις της Άγκυρας με στόχο την αντιμετώπιση του ΡΚΚ.

Το σχέδιο, σύμφωνα πάντα με την τ/κ εφημερίδα, περιλαμβάνει απορρόφηση μέρους του κατοχικού στρατού σε επιχειρήσεις.

Στο εν λόγω δημοσίευμα δεν γίνεται αναφορά στον ακριβή αριθμό των στρατευμάτων που απορροφάται στο σχέδιο. Ωστόσο, αναφέρονται συγκεκριμένες περιοχές των κατεχομένων, από τις οποίες αποχώρησε τμήμα του κατοχικού στρατού.

O αριθμός των στρατευμάτων σε περιοχές κοντά στα “σύνορα” - όπως αποκαλεί η εφημερίδα τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός - έχει μειωθεί κατά τα 2/3 ενώ μονάδες των κομάντο στην κατεχόμενη Αγία Ειρήνη και Μύρτου έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.

Γράφει ακόμα ότι μείωση παρουσιάζεται και στο στρατιωτικό προσωπικό.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία με τις διαμάχες με το ΡΚΚ και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων, τουρκικές δυνάμεις, που βρίσκονται στα κατεχόμενα, επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία για ενίσχυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα