Ο "Pistolero" επιστρέφει μετά από 638 ημέρες

Ο «Pistolero» είναι εδώ. Ο Λουίς Σουάρες, αφού ξεχρέωσε την ποινή του για το περίφημο δάγκωμα , στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, επιστρέφει με τα χρώματα της Ουρουγουάης, για μία συνάντηση σοκ με τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του στην επίθεση της Μπαρτσελόνα, Νειμάρ, στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Από εκείνη την ποινή αποκλεισμού των εννέα αγωνιστικών από την Celeste, που του επέβαλε η FIFA για το δάγκωμα στον Τζόρτζο Κιελίνι, στην συνάντηση Ουρουγουάης-Ιταλίας, θα

έχουν περάσει 638 ημέρες, όταν ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, επιστρέψει τα ξημερώματα του Σαββάτου στηνεθνική ομάδα της χώρας του.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σουάρεθ διαβεβαίωσε ότι από την εκπληκτική χειρονομία του που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, επισκιάζοντας την πρόκριση της χώρας του, είναι αποφασισμένος να έχει περισσότερο μέτρο στις αντιδράσεις του.

«Δούλεψα σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες για να ελέγξω το άγχος μου, τα νεύρα μου σε στιγμές ευφορίας,» είπε. «Το μόνο που με νοιάζει είναι να παίξω και πάλι για τη χώρα μου και να απολαύσω την υποστήριξη των οπαδών».

Αν και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στο Ρεσίφε, όπου η Βραζιλία θα υποδεχθεί την Ουρουγουάη, ο Σουάρες υποστήριξε ότι το παιχνίδι του θα παραμείνει το ίδιο. «Κανείς δεν θα καταφέρει να το αλλάξει αυτό, θα έχω πάντα την ίδια στάση, εγώ θα τρέχω πολύ, να ασκώ πίεση στην άμυνα και θα προσπαθώ. Απλά με περισσότερη μετριοπάθεια, όπως είμαι τώρα στη Μπαρτσελόνα».

Στην Βαρκελόνη, όπου έζησε μία χρυσή σεζόν και ετοιμάζεται να την επαναλάβει, εξαιτίας κυρίως της συνεργασία του με τους Λιονέλ Μέσι και Νειμάρ. Τώρα θα βρεθεί απέναντι στον συνεργάτη του «Capitao», ως συνήθως, στην Seleção. Ο Λουίς Σουάρες έχει σημειώσει 46 γκολ σε 47 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν. Ο 69χρονος Οσκαρ Ταμπάρες θα τον θέσει στο πλάι του Εντισον Καβάνι, ελπίζοντας ότι μετά το παιχνίδι θα εξακολουθήσει να έχει την πλάτη του την Βραζιλία.

Ο Κάρλος Ντούνγκα, που μπορεί αν περιλάβει στον σχεδιασμό του Τιάγκο Σίλβα και Λούκας, θέλει να επιβεβαιώσει την αντίδραση που έδειξε η Seleção, κατά την διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής, με τη νίκη (3-0) απέναντι στο Περού, για να αποτρέψει την πίεση που εντείνεται.

Αντίδραση αναμένει και η Αργεντινή, που θα έχει πλέον πάλι πίσω τον αρχηγός της Λιονέλ Μέσι, που έχασε τους πρώτους τέσσερις προκριματικούς αγώνες εξαιτίας τραυματισμού. Δεν θα είναι όμως εύκολα, στο Σαντιάγκο, απέναντι στην Χιλή, από την οποία έχασε στον τελευταίο τελικό του Copa America. Ο Ισημερινός, που κυριαρχεί στη βαθμολογία μετά από ένα τέλειο ξεκίνημα (4 νίκες), θα προσπαθήσει να εδραιώσει την ηγετική της θέση, στην συνάντηση με την τέταρτη Παραγουάη. Στις άλλες δύο συναντήσεις, η Βολιβία (8η) θα αντιμετωπίσει την Κολομβία (7η) και το Περού (9ο) την Βενεζουέλα (10η).

Keywords
Τυχαία Θέματα