ΑΕΛ: Να κάνουν ακόμη ένα βήμα

Η παραμονή του Μπρούνο Μπαλταζάρ και για τη νέα χρονιά στον πάγκο της ΑΕΛ ήταν εξέλιξη αναμενόμενη. Και αυτό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός στα 6 παιγνίδια που κάθισε στον πάγκο της έδειξε δουλειά. Μπορεί η ΑΕΛ να μην τα κατάφερε στο κύπελλο, όμως η εικόνα της έχει αλλάξει 100% από την ημέρα που την ανέλαβε ο κ. Μπαλταζάρ.

Η λεμεσιανή ομάδα μετρά δύο νίκες (με Ανόρθωση και

ΑΕΚ), τρεις ισοπαλίες (με Απόλλωνα και οι δύο στο κύπελλο με τον ΑΠΟΕΛ) και μια ήττα από την Ομόνοια σε ένα παιγνίδι που με τίποτα δεν άξιζε να χάσει. Ουσιαστικά η μόνη μέτρια εμφάνισή της ήταν με την Ανόρθωση, όμως χάρη στην καταπληκτική μέρα που βρέθηκε ο Ρόμο πήρε το τρίποντο.

Και το σημαντικότερο είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε τη δυνατότητα να δουλέψει απερίσπαστος με τους παίκτες του. Και αυτό γιατί ανέλαβε πριν την Ανόρθωση. Τρεις ημέρες μετά ήταν ο αγώνας κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Μετά από τέσσερεις μέρες η ΑΕΚ, μετά από τρεις η Ομόνοια. Για τον επαναληπτικό κυπέλλου είχε στη διάθεσή του τέσσερεις μέρες, αφού έπρεπε να δοθεί ρεπό για το Πάσχα, ενώ αμέσως μετά το κύπελλο ακολούθησε το λεμεσιανό ντέρμπι.
Ουσιαστικά τώρα ο κ. Μπαλταζάρ θα δουλεύει με τους παίκτες του χωρίς υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα και αυτό θα τον βοηθήσει να περάσει ακόμα περισσότερο τη φιλοσοφία του την ομάδα. Ο Πορτογάλος περιμένει ότι η ΑΕΛ μέχρι το τέλος θα δείξει ακόμα καλύτερο πρόσωπο και θα καταφέρει να υλοποιήσει τον μοναδικό της στόχο που της έχει απομείνει, και είναι η 4η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Kαι τώρα ο ΑΠΟΕΛ
Η ΑΕΛ έχει ήδη ξεκινήσει να σκέφτεται τον αγώνα της Κυριακής με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο. Στη λεμεσιανή ομάδα δεν βλέπουν τον επερχόμενο αγώνα ως μια ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους από το κύπελλο, αλλά ως ένα ακόμα βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στην 4η θέση. Και αυτό είναι κάτι που έχει τονίσει στους παίκτες του ο κ. Μπαλταζάρ. Ότι πρέπει να βλέπουν τον αγώνα ως μια ευκαιρία για να κλειδώσουν την 4άδα.

Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν, αφού οι Αρουαμπαρένα, Αϊρόσα και Λαφράνς είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Τζούνιορ τραυματίας. Αυτό θα αναγκάσει τον κ. Μπαλταζάρ να αλλάξει κάποια πράγματα στην άμυνά του. Λογικά οι δύο Κυριάκου, ο Αντρέας και ο Χάρης είναι τα φαβορί για να πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα της Κυριακής. Και οι δυο όσες φορές φέτος κλήθηκαν να αγωνιστούν τα πήγαν καλά, κάτι που ελπίζει ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας να γίνει και την Κυριακή.
Φυσικά υπάρχουν ακόμα προπονήσεις μέχρι τον αγώνα, άρα τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί με σιγουριά από τόσο νωρίς. Όπως όμως συνηθίζει να λέει ο τεχνικός της ΑΕΛ, σημασία δεν έχει ποιοι θα αγωνιστούν αλλά να ακολουθήσουν κατά γράμμα το πλάνο.

Η λεμεσιανή ομάδα είναι αήττητη φέτος στο Τσίρειο με τον ΑΠΟΕΛ και φιλοδοξεί αυτό να συνεχιστεί και στον τελευταίο της αγώνα με τους ομόχρωμους της Λευκωσίας. Στον αγώνα του πρωταθλήματος κέρδισε με 1-0 και στο κύπελλο έφερε 1-1. Το αξιοσημείωτο είναι πως και τα δύο γκολ της ΑΕΛ σημείωσε ο Αρουαμπαρένα, που θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα