ΑΕΚ: Ομαδικότητα και υπομονή

Από τις 30 Ιουνίου, όταν άρχισε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ, λίγοι πίστευαν ότι η ομάδα της Λάρνακας θα έφτανε μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο, ότι θα απέκλειε τη Σπαρτάκ Μόσχας και θα περνούσε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τώρα πιστεύουν πολλοί περισσότεροι. Τώρα, ακόμη και μετά από ήττα εντός, η ΑΕΚ έχει τις δικές τις πιθανότητες να κάνει ακόμη μια υπέρβαση.

Όλοι στην ομάδα το πιστεύουν και όλοι φυσικά το θέλουν πολύ. Οι «κιτρινοπράσινοι» απέδειξαν ότι μπορούν, απέδειξαν ότι έχουν ψυχή και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, σε οποιαδήποτε έδρα. Η Σλόβαν δεν είναι καμία ομαδάρα που είναι ακτύπητη. Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ το είπε, ότι είναι ισοδύναμες ομάδες και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτό που πρέπει να υπερισχύσει είναι η ομαδικότητα και η υπομονή. Η ΑΕΚ χρειάζεται γκολ για να προκριθεί και μάλιστα δύο, αν θέλει να αποφύγει και την παράταση. Αν δεχθεί πρώτη γκολ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγχωθεί και να πανικοβληθεί, αφού έτσι κι αλλιώς και πάλι με δύο γκολ θα προκρίνεται. Αν όμως καταφέρει και σκοράρει πρώτη εκτός έδρας τότε θα μεταφέρει περισσότερη πίεση στη Σλόβαν και θα πλησιάσει περισσότερο τον στόχο της. Πάντα με υπομονή και σοβαρότητα και χωρίς αβίαστα και εύκολα λάθη.
Το πλάνο του Ιντιακέθ
Όποιο σύστημα και να επιλέξει ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ για τον επαναληπτικό της Πέμπτης με τη Σλόβαν στο Λίμπερετς, όποιοι κι αν αγωνιστούν, θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να υπερβάλουν εαυτόν. Αυτό είναι δεδομένο και θα παίξει πιο σημαντικό ρόλο από το 3-5-2 ή το 4-2-3-1. Το πάθος, η θέληση και η πίστη θα είναι πιο σημαντικοί παράγοντες από το τεχνικό κομμάτι. Ένας συνδυασμός θα ήταν ό,τι έπρεπε. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στις οδηγίες του προπονητή σου και να καλύπτεις τον συμπαίκτη σου και να τον στηρίζεις σε ένα λάθος του. Ο Καταλά παραμένει ακόμη αμφίβολος και το σενάριο να τον δούμε στην ενδεκάδα θεωρείται απομακρυσμένο. Ο Ορτίθ είναι τιμωρημένος, έτσι οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα θα γίνουν, όμως, το πόσες θα γίνουν και σε ποιες θέσεις μόνο ο προπονητής το γνωρίζει.
Χωρίς νίκη η Σλόβαν
Στο 0-0 έμειναν Σλόβαν και Μπρνο για την 4η αγωνιστική του τσέχικου πρωταθλήματος. Η αντίπαλος της ΑΕΚ έχει μόνο δύο βαθμούς, έπειτα από δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Σε αντίθεση με την Ευρώπη που μετράει τρεις νίκες με έξι γκολ υπέρ και ένα κατά, στο πρωτάθλημα Τσεχίας δεν άρχισε καθόλου καλά.
Κροάτες οι διαιτητές

O Kροάτης Ιβάν Μπέμπεκ ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ για τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Σλόβαν στο Λίμπερετς. Βοηθοί του οι συμπατριώτες του Τόμισλαβ Πέτροβιτς και Μίρο Γκρίκιτς και 4ος ο Μάριο Ζέμπετς. Παρατηρητής διαιτησίας ο Μαλτέζος Γκαϊτάνο Ντε Γκάμπριελ και παρατηρητής ο Φινλανδός Πέτερ Λάντστρομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα