ΑΕΚ: Δεξιά ή αριστερά ο αντί-Βάντερ;

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό με τους ακραίους μεσοεπιθετικούς των Λαρνακέων μετά την απώλεια του Βάντερ.

Έναντι αποζημίωσης που ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε χθες την παραχώρηση του Βάντερ στον ΑΠΟΕΛ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη των Λαρνακέων (ενδεχομένως και του πρωταθλήματος) την άρτι ολοκληρωθείσα περίοδο και το κενό που αφήνει είναι δεδομένα δυσαναπλήρωτο.

Οι «κιτρινοπράσινοι», ωστόσο, έχουν βάσιμους λόγους να αισιοδοξούν,

αφού ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα έχει -αποδεδειγμένα πλέον- «μάτι για λαβράκια» και ταυτόχρονα ένα σημαντικό ποσό προς διάθεση ως δέλεαρ για τον όποιο επιθυμητό υποψήφιο.

Επιπροσθέτως το ρόστερ των «κιτρινοπρασίνων» επιτρέπει στον Ρόκα να μην περιοριστεί στην αναζήτηση ενός δεξιού εξτρέμ (θέση στην οποία διέπρεψε ο Βάντερ). Με την απόκτηση του Χατζηγιαννακού η ΑΕΚ έχει στο δυναμικό της τέσσερεις εξτρέμ (Μοντέιρο, Εγγλέζου, Κυπριανού οι άλλοι τρεις).

Οι προαναφερθέντες χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη περίοδο κατά κανόνα στο αριστερό φτερό, ωστόσο ο Μοντέιρο πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά του στην ΑΕΛ αγωνιζόμενος δεξιά, ενώ και στην ΑΕΚ έδειξε πως αισθάνεται πιο άνετα από τη συγκεκριμένη πλευρά. Δεν αποκλείεται συνεπώς την ερχόμενη περίοδο ο Τόμας Κρίστιανσεν να υπολογίζει στον Πορτογάλο και τον Χατηγιαννακού για το δεξί φτερό και να κινηθεί για έναν αριστερό εξτρέμ που θα πλαισιώσει τους Εγγλέζου, Κυπριανού.

Επίσης δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζήτησης και απόκτησης ενός ακραίου μεσοεπιθετικού που θα έχει την άνεση να αγωνίζεται και στις δύο πλευρές προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στον προπονητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα