Αντιπροσωπεία Επ. Άμυνας Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο

Τριμελής αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων φθάνει στην Κύπρο το πρωί της Τρίτης για διήμερη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιώργου Βαρνάβα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Βαρεμένος και θα

συμμετέχουν η Γραμματέας της Επιτροπής Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), και το Μέλος και τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιάρας (Νέα Δημοκρατία).

Η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Λ. Ομήρου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β´.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση και γεύμα με τον κ. Βαρνάβα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πρόδρομο Προδρόμου και Μέλη των δύο Επιτροπών.

Η αντιπροσωπεία θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Χωριστές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Aντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη. Στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Σταυριανάκου της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Επίσης, η αντιπροσωπεία θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Ηρώο της ΕΛΔΥΚ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα