ΑΕΚ: Από δύο ως πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα

Ένα αρκετά διαφοροποιημένο πρόσωπο αναμένεται να εμφανίσουν στη νέα αγωνιστική περίοδο οι «κιτρινοπράσινοι».

Ευεξήγητες είναι οι δύο ήττες των Λαρνακέων στα ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας τους επί πολωνικού εδάφους (1-2 με Βιτορούλ Κοστάντζα και 1-3 από Γκόρνικ). Σε αμφότερα ο Τόμας Κρίστιανσεν δοκίμασε από μια ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο, καθώς και αρκετά νέα πρόσωπα (Μαρτσινκόβσκι, Ρότιτς, Μαρτσίνιακ, Τετέ, Άλβες, Χατζηγιαννακού, αλλά και οι νεαροί Κακουλλής,

Καστάνας, Κούρτης,) σε θέσεις-κλειδιά.

Η ΑΕΚ κατάφερε μεν να διατηρήσει σημαντικό μέρος από τον κορμό που την περασμένη περίοδο την οδήγησε στο καλύτερο πλασάρισμα της ιστορίας της, ωστόσο στη νέα χρονιά είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί με μια ενδεκάδα αλλαγμένη ακόμη και κατά το ήμισυ.

Κάτω από τα δοκάρια ο Ραμίρεθ έχει το προβάδισμα, αλλά εναπόκειται στους τερματοφύλακες που θα αποκτηθούν να τον αμφισβητήσουν, όπως άλλωστε έπραξε πέρυσι ο ίδιος με τον Νέγκρι. Στην άμυνα θεωρείται δεδομένη (εν τη απουσία του τραυματία Μουρίγιο) η παρουσία ενός νεοφερμένου στόπερ (Νίνου ή Μαρτσίνιακ) στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μαρτσίνιακ είναι υποψήφιος και για τη θέση του αριστερού μπακ.

Στη θέση του κόφτη είτε θα επανέλθει ο Μπόλιεβιτς (έβγαλε βασικός το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν δίνοντας ακολούθως τη σκυτάλη στον Σκοπελίτη) είτε θα καθιερωθεί ο νεοφερμένος Λαμπάν. Στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Λαρένα, Τομάς και Μοντέιρο φαντάζουν ακλόνητοι και λογικά θα πλαισιωθούν από τον νεοαποκτηθέντα Τετέ, ενώ στην επίθεση θα υπάρξει μονομαχία ανάμεσα στον Μυτίδη και τον νεοφερμένο Άλβες.

Συνεπώς, η βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ εν όψει της νέας περιόδου θα έχει τουλάχιστον δύο νέα πρόσωπα (αντί-Μουρίγιο και αντί-Βάντερ), ενδεχομένως όμως και πέντε (τερματοφύλακας, στόπερ, αριστερός μπακ, εξτρέμ, επιθετικός). Αν συμβεί αυτό, θα σημαίνει ότι οι πλείστοι νεοφερμένοι έχουν πείσει με το «καλημέρα» και η προτίμησή τους για το βασικό σχήμα θα ισοδυναμεί με άνοδο της ποιοτικής στάθμης, που είναι και το ζητούμενο εν όψει της νέας περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα