Turkish Airlines:Μέγας χορηγός του Euro, όχι όμως στην Κύπρο

Οι Τουρκικές Αερογραμμές είναι ο μέγας χορηγός του Euro 2016, αλλά, όχι και της κυπριακής τηλεόρασης.

«Δώσαμε, σκληρό και επίμονο αγώνα και κερδίσαμε την εξαίρεση της μετάδοσης διαφημίσεων για την εν λόγω εταιρεία από τις δικές μας συχνότητες. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε και την πολύτιμη βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών», ήταν τα λόγια του Προϊσταμένου

της Αθλητικής Υπηρεσίας ΡΙΚ, Σάββα Αριστοδήμου σε διάσκεψη που έγινε για την προβολή του Euro.

Η δημόσια τηλεόραση της Κύπρου δεν θα μπορούσε να διαφημίζει τις Τουρκικές Αερογραμμές για λόγους που είναι αυτονόητοι, πρόσθεσε.

Ένα ισχυρό μάρκετινγκ

Είναι γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει περίοπτη θέση σε διαφημιστικά σποτ στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, μέσα από ένα έξυπνο και καλοδουλεμένο μάρκετινγκ.

Για να το πετύχει αυτό επιστράτευσε κορυφαία ονόματα από τον αθλητισμό, όπως Kobe Bryant, Kevin Costner καθώς και σύσσωμο τον ίσως κορυφαίο στον κόσμο ποδοσφαιρικό σύλλογο, αυτόν της Μπαρτσελόνα.

Οι αερογραμμές ισχυροποίησαν την παρουσία τους στον ευρωπαϊκό κόσμο και μέσα από συνεργασίες με Euroleague, European Tour, European Rugby Champions Cup και Challenge Cup.

Απόδειξη της ισχύος που απέκτησαν στο διεθνή μάχη των διαφημίσεων αποτελεί και το γεγονός, ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές αύξησαν το επιβατικό τους κοινό κατά 11,8 % το 2015, φτάνοντας τα 61,2 εκ επιβάτες σε σύγκριση με 54.800.000 επιβάτες το 2014. Η THY έχει ως στόχο να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά 19 τοις εκατό εντός του 2016.

Οι προορισμοί της εταιρείας αυξήθηκαν στους 284 το 2015 από 261 το Δεκέμβριο του 2014 και οι Τουρκικές Αερογραμμές κατέχουν ηγετική θέση παγκοσμίως της στον αριθμό των προορισμών.

Οι πτήσεις της τουρκικής εταιρείας στα κατεχόμενα, όμως, αποτελούν για την χώρα μας ένα "αγκάθι".

Tweet to @donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα