Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς...

Ο κάθε γονέας που μεγαλώνει ένα παιδί θέλει πάντα το καλύτερο για εκείνο. Βασικός του στόχος είναι να το μεγαλώσει σωστά και να του διδάξει να φέρεται με σεβασμό, ευγένεια, υπευθυνότητα και να υπακούει στους οικογενειακούς κανόνες.

Παρά όμως την καλή πρόθεση των γονιών να ανταποκριθούν στους στόχους αλλά και στις ανάγκες των παιδιών τους, καταφεύγουν σε λανθασμένες μεθόδους. Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο έχει ως συνέπεια το παιδί όχι μόνο να δυσκολεύεται να κατανοήσει τις προθέσεις του γονέα αλλά και

να εμποδίζει τη μελλοντική του εξέλιξη.

Σας παραθέτουμε μερικά από τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς:

1. Δώρα ως αντάλλαγμα για καλή συμπεριφορά

Πολλές φορές προκειμένου οι γονείς να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τάζουν στο παιδί τους διάφορα δώρα ή βόλτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να λαμβάνει λάθος μηνύματα και να φέρεται παροδικά σωστά για να πετύχει το στόχο του ή να εκφράζει επί σκοπού μια αρνητική συμπεριφορά. Σκοπός είναι το παιδί να μάθει να φέρεται σωστά χωρίς να έχει στο μυαλό του τη δωροδοκία. Προτιμήστε να επιβραβεύσετε το παιδί σας για τις θετικές του πράξεις που δεν θα έχουν αντίκρισμα και να του υπενθυμίσετε το όμορφο συναίσθημα που νιώθουμε όταν κάνουμε σωστές επιλογές.

2. Τεχνικές βίας

Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν πως αν δώσουν μια ξυλιά ή τσιμπιά στο παιδί τους, εκείνο θα σταματήσει να φέρεται άσχημα και εκείνοι θα αποκτήσουν τον έλεγχο. Το μόνο αποτέλεσμα που καταφέρνετε να επιτύχετε, είναι να δώσετε στο παιδί τη λανθασμένη εντύπωση ότι, όταν θέλω να επιτύχω κάτι, το καταφέρνω μέσα από βίαιες πράξεις. Προσπαθήστε να βρείτε άλλες τεχνικές και να χρησιμοποιήσετε μεθόδους που θα σας φέρουν μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα στη συμπεριφορά των παιδιών σας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα