Βολές ΠΑΣΥΚΙ κατά Υπ.Υγείας: "Μην κανετε τα στραβά μάτια"

Για αδυναμία αντίληψης της κρίσιμης κατάστασης στα δημόσια νοσηλευτήρια κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ.

Με ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας καταγγέλλει δημόσια το Υπουργείο Υγείας για την αδράνεια σε όλα τα επίπεδα οι Υπηρεσιών του Υπουργείου, για αποφυγή διεξαγωγής έγκαιρου, ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου και εφαρμογής της τεχνικής «διάλογος χάριν του διαλόγου» και καλεί τον Υπουργό Υγείας έστω και την υστάτη όπως αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν στα προβλήματα που απορρέουν από την στάση που τηρείτε.

Συνεχίζοντας η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι δικαιολογίες του

τύπου «γίνονται προσπάθειες», «δεν υπάρχουν κονδύλια», «δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ιατροί» αποτελούν φτηνές δικαιολογίες των απαξιωτικών πολιτικών που εφαρμόζει το Υπουργείο σε σχέση με τους ιατρούς του δημόσιου, οι οποίες καταδεικνύουν τη δεινή θέση που έχει φέρει το Υπουργείο Υγείας τα δημόσια νοσηλευτήρια και την ανικανότητα του Υπουργείου για την λήψη διορθωτικών μέτρων ή την έλλειψη θέλησης προς τούτο.

Αναφέρει επίσης πως από ότι διαφαίνεται ο μοναδικός προγραμματισμός και δράση του Υπουργείου Υγείας είναι η παραγωγή λιστών αναμονής από τα Κρατικά Δημόσια Νοσηλευτήρια και η επακόλουθη διοχέτευση των περιστατικών προς τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια.

Παρατηρεί περαιτέρω ότι η ανεύρεση οκτώ και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος, αποδεικνύει ότι η εξεύρεση των οικονομικών πόρων, ήταν εύκολη υπόθεση.

Ο Υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει οτι τμήματα νοσοκομείων κινδυνεύουν με κλείσιμο

Απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι “οι εκπτώσεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας από πλευράς του Υπουργείου σας λόγω υποστελέχωσης και η προσπάθεια άμβλυνσης του προβλήματος μέσω της εκμετάλλευσης του λειτουργήματος που επιτελούν οι ιατροί των κρατικών δημόσιων νοσηλευτηρίων θα πρέπει να τερματιστούν, ενώ οι συνέπειες από τυχόν συνέχιση τους, θα βαραίνει απόλυτα το Υπουργείο σας”.

Προσθέτει πως “ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τμήματα των νοσοκομείων κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως το ογκολογικό, κυτταρολογικό, γυναικολογικό και άλλα, όπως και ότι κλινικές του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν καθημερινά τις εφημερίες για τον ίδιο λόγο”.

Το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ με πρώτιστο σκοπό την διασφάλιση παροχής ποιοτικής και ασφαλούς ιατρικής περίθαλψης προς τους ασθενείς και ταυτόχρονα την ασφάλεια των ιδίων των ιατρών, θα καλέσει τα μέλη της όπως :

Ο αριθμός των περιστατικών που θα εξυπηρετούνται σε όλα τα επίπεδα ιατρικής φροντίδας και ο αριθμός των υπερωριών που εκτελούνται, προσαρμοστούν στην εκάστοτε στελέχωση της κλινικής/ τμήματος.

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥΚΙ απολογείται στους ασθενείς για τις ταλαιπωρίες στις οποίες υποβάλλονται λόγω της μη λήψης διορθωτικών μέτρων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και εκφράζει την ελπίδα ότι θα γίνει αντιληπτή η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι ιατροί του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα