To σήκωσε η Βόλφσμπουργκ (VIDEO)

Η Βόλφσμπουργκ απέδειξε περίτρανα γιατί είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη Γερμανία και επιβλήθηκε 3-1 της Ντόρτμουντ στον τελικό του DFB Pokal στο Βερολίνο, καταστρέφοντας το "πάρτι" 130.000 φιλάθλων της Μπορούσια για το "αντίο" του Γίργκεν Κλοπ.

Οι 30.000 φίλοι της Βεστφαλών που βρέθηκαν στις εξέδρες και οι 100.000 που έμειναν εκτός σταδίου, αλλά ταξίδεψαν μέχρι τη γερμανική πρωτεύουσα για να δώσουν ρυθμό στο... πάρτι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις στο 5ο λεπτό. Τόσο χρειάστηκε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ για

να αφήσει το στίγμα του και στο DFB Pokal, ανοίγοντας το σκορ με κοντινό πλασέ.

Η επιλογή του Κλοπ να κρατήσει στον πάγκο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο δεν τον δικαίωσε, αφού στη συνέχεια η άμυνα της Μπορούσια κατέρρευσε. Μετά από ένα τετ α τετ που ο Μάρκο Ρόις απέτυχε να μετατρέψει σε γκολ, ήρθε η τιμωρία από τους "λύκους".

Πρώτα ο Λουίς Γκουστάβο μετά από ριμπάουντ σε εκτέλεση φάουλ στο 22', ακολούθως ο Κέβιν ντε Μπρούινε με μακρινό σουτ και κακή αντίδραση του Μίτσελ Λάνγκερακ (33') και στη συνέχεια ο Μπας Ντοστ με κεφαλιά (38') έφεραν τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση.

Ματς Χούμελς και Ομπαμεγιάνγκ έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες και η ανάπαυλα βρήκε τους παίκτες του Ντίτερ Χέκινγκ στη θέση του οδηγού και τον Κλοπ να σπεύδει στα αποδυτήρια για να εμψυχώσεις τους παίκτες του.

Στο 48ο λεπτό, η Βόλφσμπουργκ έχασε την ευκαιρία να διασφαλίσει το τρόπαιο με τον Ντάνιελ Καλιγκιούρι, που προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να δώσει στον Ντοστ που βρισκόταν σε κενή εστία και τον Λάνγκερακ να τον "τιμωρεί".

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι Βεστφαλοί κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και η είσοδος των Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι (αντί του αρχηγού Ζεμπάστιαν Κελ, ο οποίος ολοκλήρωσε καθ' αυτόν τον τρόπο την καριέρα του) και Γιούκας Πίστσεκ τους έκαναν πιο επικίνδυνους από τις πτέρυγες.

Η είσοδος του Τσίρο Ιμπόμπιλε εγκατέστησε κι άλλον επιθετικό στην περιοχή των τύποις φιλοξενούμενων, ωστόσο πέραν μιας κλασικής ευκαιρίας του Σίντζι Καγκάβα, δεν υπήρξε κάποια άλλη ανησυχία για την εστία του Ντιέγκο Μπενάλιο.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Λάνγκερακ, Ντουρμ (68' Πίστσεκ), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γιντογάν, Κελ (68' Μπλαστσικόβσκι), Μεχιταριάν, Καγκάβα, Ρόις (79' Ιμόμπιλε), Ομπαμεγιάνγκ

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Κλόζε, Ροντρίγκες, Άρνολντ (81' Σίρλε), Γκουστάβο, Πέρισιτς (74' Γκιλαβογκί), Ντε Μπρούινε, Καλιγκιούρι (85' Τρας), Ντοστ

Keywords
Τυχαία Θέματα