Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ αποτέλεσε το τελευταίο κομμάτι των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό όμιλο του Champions League. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Άγιαξ, Μπριζ και Μονακό οι υπόλοιπες 4 ομάδες.

Οι απερχόμενοι πρωταθλητές Ουκρανίας έκαναν τα εύκολα δύσκολα με αντίπαλο την προτελευταία της βαθμολογίας Καρπάτι Λβιβ,

η οποία μαχόταν για την παραμονή. Αν και προηγήθηκαν με 2-0, δέχθηκαν 2 γκολ στο 2ο ημίχρονο και άφησαν περιθώριο στην Ντνίπρο να τους φτάσει στη βαθμολογία. Οι φιναλίστ του Europa League, όμως, εμφανίστηκαν εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια στη Βαρσοβία κι έμειναν στο 0-0 με αντίπαλο την Ζακαρπάτια, με συνέπεια να μη διαφοροποιηθεί ο πίνακας της βαθμολογίας και το συγκρότημα του Μιρτσέα Λουτσέσκου να παραμείνει στη δεύτερη θέση.

Νωρίτερα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδινε μάχη με την έκπληξη της σεζόν, Κράσνονταρ, για την ομάδα που θα ακολουθήσει την πρωταθλήτρια Ζενίτ στη διοργάνωση. Αν και βρέθηκε να χάνει από την Ρόστοβ (που έψαχνε βαθμούς για τη σωτηρία) εκτός έδρας από το τέλος του 1ου μέρους, ο Πόντους Βέρνμπλουμ έδωσε τη λύση για το τελικό 1-1.

Την ίδια στιγμή, η Κράσνονταρ είχε ισοφαρίσει γρήγορα το γκολ του Μπάλας Τζούτζακ στο Χίμκι με αντίπαλο την Ντιναμό Μόσχας, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, με συνέπεια να περιοριστεί με θέση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Τι ισχύει με τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού

Αυτό ξεκαθαρίζει τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στον 3ο προκριματικό γύρο (στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών), αφού πλέον γνωρίζει όλους τους πιθανούς αντιπάλους του. Ήδη μέχρι την Παρασκευή, Άγιαξ, Μπριζ και Μονακό είχαν εξασφαλίσει θέση στο γκρουπ των ισχυρών.

Σε περίπτωση, πάντως, που γίνει η μεγάλη έκπληξη και ο ΠΑΟΚ καταφέρει να προσπεράσει τους "πράσινους" στα ελληνικά πλέι οφ, τότε η Μονακό "υποβιβάζεται" στο γκρουπ των ανίσχυρων και τη θέση της παίρνει ο "δικέφαλος του βορρά", με αντιπάλους -πλην των Γάλλων- τους Γιουνγκ Μπόις, Σπάρτα Πράγας, Φενέρμπαχτσε και Ραπίντ Βιέννης. Εφόσον ένας εκ των Αστέρα Τρίπολης ή Ατρομήτου τερματίσουν στην κορυφή των ελληνικών πλέι οφ, τότε θα έχουν τους ίδιους πιθανούς αντιπάλους με τον Παναθηναϊκό.

Στα πλέι οφ, όπου προστίθενται 5 ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Πλην των 5 ομάδων που θα προχωρήσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο, θα υπάρξει μία ομάδα από Ισπανία (Βαλένθια), μία από Πορτογαλία (Σπόρτινγκ), μία από Γερμανία (Λεβερκούζεν), μία από Αγγλία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και μία από Ιταλία (Λάτσιο ή Νάπολι).

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι σε περίπτωση παρουσίας ελληνικής ομάδας σε αυτόν τον γύρο, αρχικά θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων και στη συνέχεια θα αναζητήσει ένα θαύμα για να αποκλείσει μία από αυτές τις ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση αποκλεισμού στον 3ο προκριματικό γύροι, οι σύλλογοι συνεχίζουν στα πλέι οφ του Europa League, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού στα πλέι οφ του Champions League, οι σύλλογοι συνεχίζουν στους ομίλους του Europa League.

Keywords
Τυχαία Θέματα