Ψάχνουν τον ιδιοκτήτη οικίας στην οποία βρέθηκε η αμμωνία

Πέντε είναι τελικά οι τόνοι νιτρικής αμμωνίας οι οποίοι εντοπίστηκαν το βράδυ της Τετάρτη σε οικία στους Αγίους Ανάργυρους στη Λάρνακα.

Στον εντοπισμό του προσώπου που φέρεται ν' αγόρασε την οικία επικεντρώνεται το τμήμα ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λάρνακας σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Ειδικότερα, κυπριακή αστυνομία, μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και Ιντερπόλ, μετά την εξακρίβωση της ταυτότητας του 26χρονου Λιβάνιου συλληφθέντα στην οικία του οποίου εντοπίστηκε η τεράστια ποσότητα νιτρικής αμμωνίας και η διαπίστωση ότι πρόκειται για μέλος της Χεζμπολάχ, επικεντρώνουν

τις έρευνες τους στον εντοπισμό του καταζητούμενου.

Πρόκειται για πρόσωπο Αραβικής καταγωγής, το οποίο φέρεται ν' αγόρασε την οικία πριν από 5 περίπου χρόνια και έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Πάντως σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης εκτιμάται ότι σχεδιάζονταν πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα σε Εβραϊκές συνοικίες της Ευρώπης, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ, ο επιθέσεις χρηματοδοτούνταν από το Ιράν και θα τις πραγματοποιούσαν μαχητές της Χεσμπολάχ. Μαχητής της οργάνωσης με στενές σχέσεις με τον αρχηγό της Χασάν Νασράλα, φέρεται να είναι ο 26χρονος συλληφθείς.

Η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη για 4η συνεχόμενη ημέρα μιας και η τεράστια ποσότητα που εντοπίστηκε πονοκεφαλιάζει την αστυνομία, που αναζητεί λύσεις για μεταφορά και ενδεχομένως καταστροφή της.

Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το ΤΑΕ Λάρνακας είναι η μεταφορά της ουσίας σε χώρου που να πληροί τους κανόνες ασφαλείας. Δεν αποκλείεται μετά το τριήμερο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο αρχηγείο αστυνομία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για λήψη οριστικής απόφασης για την τύχη του φορτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα