«Teen Driver»: Το νέο σύστημα παρακολούθησης οδηγών

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει έναν τρόπο στους γονείς να παρακολουθούν την οδική συμπεριφορά των εφήβων, προκειμένου να μειωθούν τα δυστυχήματα.

Σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους, στις ΗΠΑ, τα θανατηφόρα δυστυχήματα με άτομα από 16 έως 19 ετών, είναι σχεδόν τρεις φορές το ποσοστό για τους οδηγούς ηλικίας άνω των 20 ετών.

Ο «Teen Driver» όπως το έχει ονομάσει η GM, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση

το 2016 στο Chevrolet Malibu.

Συγκεκριμένα, είναι ένα νέο σύστημα το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να παρακολουθεί την απόσταση που διανύθηκε, τη μέγιστη ταχύτητα που αναπτύχθηκε, τυχόν προειδοποιήσεις υπερβολικής ταχύτητας που εκδόθηκαν, εκδηλώσεις αντιμπλοκαρίσματος τροχών και πολλά άλλα σχετικά με τους εξοπλισμούς.

Προκειμένου ένας γονέας να χρησιμοποιήσει το Teen Driver, πρέπει να ξεκλειδώσει τη δυνατότητα, με τη δημιουργία ενός PIN στο μενού "Ρυθμίσεις" του διαθέσιμου συστήματος MyLink. Στη συνέχεια, τού επιτρέπει να εγγράψει το κλειδί του αυτοκινήτου που έχει δώσει στο παιδί του. Οι ρυθμίσεις του συστήματος ενεργοποιούνται μόνο σε εγγεγραμμένα κλειδιά .

«Έχουμε αναπτύξει αυτό το σύστημα έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο διδασκαλίας για τα παιδιά τους - μπορούν να συζητούν και να ενισχύσουν τις ασφαλείς οδηγικές συνήθειες», είπε η μηχανικός ασφάλεια της GM MaryAnn Beebe σε μια δήλωση. «Ως μητέρα δύο παιδιών, γνωρίζω ότι οτιδήποτε μπορεί να διατηρήσει ασφαλέστερη μια οικογένεια, έχει μεγάλη αξία για τους γονείς» πρόσθεσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η GM αποκαλεί τον Teen Driver το πρώτο ενσωματωμένο σύστημα του είδους του, αφού επιτρέπει στους γονείς να δουν στην οθόνη πώς το παιδί τους οδήγησε το όχημα.

Το νέο σύστημα, όχι μόνο παρακολουθεί τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο, αλλά υποστηρίζει την ασφαλή οδήγηση με τη σίγαση του ήχου του ραδιοφώνου ή οποιασδήποτε συσκευής, όταν για παράδειγμα τα άτομα που κάθονται μπροστά δεν φορούν τις ζώνες ασφαλείας τους .

Ταυτόχρονα, το εν λόγω σύστημα, δίνει επίσης ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις όταν το όχημα κινείται πιο γρήγορα από τις προκαθορισμένες ταχύτητες.

Όπως ο διευθυντής μάρκετινγκ της Chevrolet, Steve Majoros, ανέφερε: «Το πρώτο βήμα με την τεχνολογία αυτή είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι οδηγοί και οι επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο είναι ασφαλείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα