T. Χατζηγεωργίου: Γιατί δεν λύνεται το Κυπριακό;

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο της ψήφισης της έκθεσης για την Τουρκία, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου, ευχαριστώντας την Κάτι Πίρι και τον Επίτροπο Διεύρυνσης κ. Χαν για την πολύ σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, δουλειά τους. Ο Κύπριος ευρωβουλευτής έκανε και αναφορά στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως αν και μέχρι στιγμής υπάρχουν εκείνες οι θετικές πληροφορίες από την Ελβετία, εντούτοις, όπως είπε, κάποια στιγμή αναμένουμε θετικά αποτελέσματα για να ξεφύγουμε από αυτό το πρόβλημα που βασανίζει όλους τους Κύπριους.

«Η Τουρκία κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου. Η ε/κ πλευρά είπε πως μέρος αυτού του κομματιού που πάρθηκε με τη βία το δίνουμε να μπει υπό τ/κ διοίκηση. Θα έχουν τη δική τους αστυνομία, θα ελέγχουν τους δήμους τους με όλα τα θέματα Παιδείας και Θρησκείας. Θα υπάρχει επίσης και ομοσπονδιακή αστυνομία. Θα μετέχουν του κεντρικού κράτους σε όλα τα συστήματα εξουσίας. Γιατί, επομένως, δεν λύνεται το Κυπριακό με αυτή την απόλυτα σωστή εικόνα;», διερωτήθηκε ο κ. Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας «Η Τουρκία δεν θέλει να φύγει από την Κύπρο. Και για αυτό θα πρέπει εσείς εδώ και οι Επίτροποι και οι Ευρωβουλευτές να ασκήσετε όση επιρροή μπορείτε πάνω στην Τουρκία, ούτως ώστε να φύγει το πόδι της πάνω από το στήθος των Κυπρίων. Τίποτε άλλο δεν μπορείτε να κάνετε».

Καταλήγοντας, τόνισε πως επειδή υπάρχει μέσα στην έκθεση της Ε.Ε. αναφορά για αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία, δυστυχώς αυτό δεν επιτρέπει στην πλευρά μας να την υπερψηφίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα